Hlavní navigace

CS Film nabídne televizní premiéru snímku Prach a broky, jeho vznik podpořila crowdfundingo­vá kampaň

20. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: CS Film
Televizní premiéru nezávislého snímku Prach a broky, originální pohádky pro dospělé, uvede CS Film ve čtvrtek 22. září od 20 hodin.

Snímek Prach a broky vznikl díky crowdfundingové kampani na internetovém portálu Startovač. A ačkoliv byl vytvořen filmovými neprofesionály, diváky by mohl zaujmout mimo jiné výpravou a maskami. Příběh vypráví příběh loupežnické bandy, která je složena z pěti českých pohádkových hrdinů doplněných o jednoho zbojníka ze Slovenska a jedné loupežnice ze Švédska.

Podle tvůrců ukazuje pohádkové postavy v jejich pravé podobě – drsné, kruté a nelítostné. I proto to nemohlo s knížepánem z Jičína dopadnout dobře. Postarají se o to Rumcajs, Lotrando, Grasel, Vilém, Záhoř, Jánošík a Ronja. CS Film po odvysílání snímku ještě navíc nabídne patnáctiminutový sestřih z jeho natáčení, včetně scén, které se do něj nevešly.

Sdružení Rosenthal, které je producentem filmu, potřebovalo na natáčení snímku sehnat nejméně 44 tisíc korun. Využilo k tomu internetový portál Startovač a nakonec se sešlo přes 108 tisíc korun. Film byl promítán v řadě kin a na ČSFD dosáhl od diváků hodnocení 75 procent, což se podle tiskové zprávy nepodaří většině hollywoodských trháků.

KL24

Film byl natočen podle scénáře Šimona Pešty a Víta Filipovského v režii prvně zmíněného. Šimon je mimochodem bratrem známého zápasníka Viktora Pešty, jediného Čecha, který nastoupil v prestižní americké soutěži UFC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).