Hlavní navigace

ČSSD přišla o další dva weby

26. 2. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jak jsme informovali předloni, ČSSD má problémy s registrací domén pro některé microsites. Tyto problémy se znovu ukázaly, když ČSSD přišla o dvě další domény kvůli tomu, že je bývalý tiskový mluvčí Petr Dimun nechal expirovat. Měl je totiž registrované na sebe a s ČSSD se rozešel. Domény Protikrizi.cz a Protikorupci.cz jsou tak najednou expirované a vyřazené ze zóny, weby nefungují a pokud rychle jejich držitel nezasáhne, domény se pro nezaplacení uvolní. Pak si je bude moci registrovat…

Jak jsme informovali předloni, ČSSD má problémy s registrací domén pro některé microsites. Tyto problémy se znovu ukázaly, když ČSSD přišla o dvě další domény kvůli tomu, že je bývalý tiskový mluvčí Petr Dimun nechal expirovat. Měl je totiž registrované na sebe a s ČSSD se rozešel. Domény Protikrizi.cz a Protikorupci.cz jsou tak najednou expirované a vyřazené ze zóny, weby nefungují a pokud rychle jejich držitel nezasáhne, domény se pro nezaplacení uvolní. Pak si je bude moci registrovat kdokoliv a třeba opakovat poslední vtípek, kdy „proČSSD“ web se najednou změnil na „proti“. 

Rekapitulujme. V minulosti již sociální demokracie přišla kvůli registraci domény nanesprávný subjekt o doménu 20let­svobody.cz, na které běžel microsite k 20. výročí obnovení činnosti této strany na našem území (ČSSD má problém. Přišla o vlastní web a ten si z ní teď utahuje)

„Už to snad napravili, pitomci,“ komentoval tehdy doménový incident místop­ředseda ČSSD Zdeněk Škromach na Facebooku. Sociální demokraté však problém napravit nemohli, držitelem domény nikdy nebyla ČSSD.

ČSSD provozovala microsites www­.protikrizi.cz a www­.protikorupci­.cz v režii Paroubkova poradce Dimuna. Petr Dimun domény protikri­zi.cz a proti­korupci.cz pro ČSSD registroval tak, že držitelem domény byl on sám jako fyzická osoba, nikoli sociálně demokratická strana:

Tiskové oddělení ČSSD, kterému Dimun šéfoval, o problému prokazatelně vě­dělo. Přesto jej sociální demokracie neřešila.

MMF24

ČSSD Dimuna vyloučila ze svých řad, domény protikri­zi.cz a proti­korupci.cz však zůstaly v jeho držení a stále na ně odkazují oficiální weby sociálních demokratů.

Incidenty s expirací domén 20letsvo­body.czproti­krizi.cz a pro­tikorupci.cz ne­musejí být pro sociální demokraty poslední. Jiří Paroubek po odchodu z čela ČSSD začal vydávat zpravodajský web www.vasevec­.cz, držitelem domény však byl Tomáš Sazima a nyní se jím stal Ondřej Macura, přestože držitelem domény Paroubek.cz je expředseda ČSSD osobně.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).