Hlavní navigace

ČT 1 vyměňuje pořady a jejich vysílací časy. Schéma není dogma, říká Fridrich

27. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
27. 1. 2012

Česká televize po Novém roce stále častěji mění vysílací časy pořadů na svém prvním programu. Daleko častěji, než se to dělo v minulém roce. Za poslední týden oznámila hned tři přesuny pořadů, nebo dokonce jejich výměnu. Od poloviny ledna prohodila v pondělí večer pořad Na stopě se seriálem MI5, tento týden oznámila, že příští úterý 31. ledna změní vysílaný díl Komiků na jedničku a film, který po něm následuje a z únorových nedělních odpolední stáhla plánovaný seriál Sňatky z rozumu.

ROZHOVOR: Chceme, aby se ČT 1 do dvou let vrátila k podílu 20 procent, říká Milan Fridrich

Zábavný pořad Komici na jedničku se měl příští týden věnovat herci Jindřichu Plachtovi. Po něm měla ČT 1 odvysílat film pro pamětníky Cesta do hlubin študákovy duše. Jenže místo toho programovou změnou zařadí díl Komiků věnovaný Vlastovi Burianovi a po něm film C. a k. polní maršálek. Programový ředitel ČT Milan Fridrich to vysvětluje kulatým výročím úmrtí Vlasty Buriana. V úterý 31. let je bude 50 let od úmrtí Vlasty Buriana. Rozhodli jsme se proto v daný den mimořádně zařadit díl Komiků na Jedničku věnovaný tomuto největšímu českému komikovi, řekl Fridrich serveru DigiZone.cz.

K TÉMATU: Prima family je už zase před ČT 1, dostala se na hodnoty zpřed Vánoc

O díl Komiků věnovaný Jindřichu Plachtovi diváci podle šéfa programu ČT nepřijdou. Uvidí ho v náhradním termínu, slibuje. Prohození vysílacích časů pondělního pořadu Na stopě a seriálu MI5 vysvětluje Fridrich lepším nastavením schématu ČT 1. U pořadu Na stopě se podle prvních analýz nového schématu ukázalo, že lépe navazuje na Reportéry ČT. Má podobnou diváckou skupinu. Vycházíme tedy divákovi vstříc, říká Fridrich.

KOMENTÁŘ: Implantáty za vyšší sledovanost Událostí

Od 5. února měla ČT 1 vysílat každou neděli odpoledne od 14:45 pětidílný seriál Sňatky z rozumu. Programovou změnou jej ale tento týden zrušila a na 5. února ve stejný vysílací čas nahlásila starší český film Pozdní léto z roku 1974, v němž hrají Věra Galatíková, Dana Medřická a Ladislav Pešek. Jedná o systémovou změnu která souvisí s nasazením jednoho velkého projektu na jaro 2012 do nedělního odpoledne, proto nešlo mnohadílný cyklus Sňatky z rozumu a Zlou krev rozjet (tento seriál nicméně v roce 2012 nasadíme, jen později), říká tajemně Fridrich.

cif 24 - early cena - média

Onen nový velký projekt ČT 1 na nedělní odpoledne však programový ředitel ČT zatím nechce nijak komentovat. Brzy o něm budeme informovat ve speciální zprávě, řekl serveru DigiZone.cz. ČT 1 od Nového roku změnila a zpřehlednila svoje vysílací schéma, na její sledovanosti se to ale zatím příliš neprojevilo. Po prvních dvou týdnech se Jednička vrátila v celodenním podílu na dospělém publiku za Primu family na pozici trojky na trhu. Nynější programové změny tak mohou souviset s aktuální výkonností ČT 1.

Milan Fridrich připouští, že k úpravám vysílání bude nyní docházet častěji, než bylo u ČT obvyklé. Programové schéma, jak je sestaveno, není dogma, během jara chystáme i nové pořady a změny tedy nejsou poslední, dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).