Hlavní navigace

ČT 24 chystá na sobotní odpoledne speciál Sčítání lidu, domů a bytů 2011

25. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 2. 2011

Speciál věnovaný letošnímu sčítání lidu, domů a bytů plánuje na sobotní brzké odpoledne zpravodajský kanál ČT 24. Samotné sčítání proběhne letos v březnu, ale již v sobotu 26. února zprovozní Česká pošta speciální call centrum k této události. Zároveň začíná „ostrá" fáze projektu a do domácností v celé České republice se vydávají doručovatelé s informačními letáky, vysvětlil mluvčí ČT Ladislav Šticha.

ROZHOVOR: Mimořádné vysílání na ČT 24? Jde spustit do 30 minut, říká šéfka speciálů

Hodinový speciál ČT 24 začíná v sobotu ve 13:05 hod. (repríza je plánovaná na neděli 27. února od 22:05 hod.) a provázet jím bude redaktor zpravodajství Lukáš Dolanský. Do studia přijdou diskutovat místopředseda Českého statistického úřadu Stanislav Drápal a projektová manažerka Sčítání lidu, domů a bytů 2011 Ivana Rybáková z České pošty. Dalším hostem ve studiu bude 1. viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák. Z Ostravy se do studia přihlásí také předseda Sdružení azylových domů Jiří Drastík, doplnil mluvčí ČT.

KL24

Statistické souhrny z virtuálního studia bude pro diváky komentovat redaktor zpravodajství Richard Samko. V jednotlivých tematických blocích se bude hovořit o harmonogramu sčítání a o tom, jak je zajištěna bezpečnost dat nebo ochráněno jejich případné zneužití. Diváci se rovněž dozvědí komu a k čemu získaná data slouží. K dispozici budou i novinky: sčítání s využitím internetu nebo sčítání bezdomovců, prozradil k obsahu Ladislav Šticha.

Sčítání lidu, domů a bytů probíhá v České republice po deseti letech. Vůbec poprvé je české a moravské země zažily v roce 1869.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).