Hlavní navigace

Zpravodajskou ČT 24 sleduje přes chytré mobily více než 50 tisíc diváků

16. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
16. 3. 2011

Přes 50 tisíc diváků sleduje zpravodajský kanál ČT 24 prostřednictvím chytrých mobilních telefonů s operačními systémy iPhone a Android. Informovala o tom společnost Inmite, která pro Českou televizi vyvinula aplikace pro tyto dva systémy. Nejde však o číslo, které by znamenalo pravidelné uživatele služby, nýbrž počet stáhnutí aplikací potřebných pro živé sledování ČT 24 na mobilních telefonech iPhone a přístrojích se systémem Android.

K TÉMATU: Třetí verze aplikace ČT 24 pro iPhone už je ke stažení na Appstore

Zatímco iPhone verze se stabilně nachází mezi nejstahovanějšími zpravodajskými aplikacemi v českém AppStore, rekordy nyní láme verze pro Android, která byla spuštěna 3. března a k dnešnímu dni si ji stáhlo více než 10 000 lidí, uvedl spoluzakladatel studia Inmite Michal Šrajer. Tato čísla z ní dělají nejrychleji stahovanou aplikaci určenou pro český trh, dodal.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: ČT 24 zahájila zkušební živé vysílání pro mobily se systémem Android

Podle výkonného ředitele divize Nových médií České televize Milana Fridricha chce ČT aplikace neustále vylepšovat. Brzy do Androidu přidáme i další program České televize – sportovní ČT 4, slibuje. Kromě iPhonů a Androidu lze ČT 24 naladit také na chytrých mobilech s operačním systémem Symbian 3, který používá značka Nokia.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).