Hlavní navigace

ČT 24 a ČT 1 přenáší od 8:00 převoz ostatků Václava Havla na Pražský hrad

21. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
21. 12. 2011

Mimořádný přenos ze slavnostního převozu ostatků prvního českého a posledního československého prezidenta Václava Havla z Pražské křižovatky (bývalý kostel sv. Anny v centru Prahy) na Pražský hrad nabídne ode dnešních 8:00 hod. zpravodajský kanál ČT 24 a hlavní kanál ČT 1. Rakev s ostatky Václava Havla bude převezena z centra Prahy do Vladislavského sálu Pražského hradu, tažena koňmi na lafetě stejné houfnice jako na podzim 1937 ostatky prezidenta Osvoboditele T.G.Masaryka, informoval mluvčí České televize Ladislav Šticha.

K TÉMATU: Státní smutek mění program ČT, Sportovec roku bude živě jen na ČT 4

ebf - partner 1

Průvod s rakví projde špalírem vojáků z kasáren Hradní stráže v Loretánské ulici na Hrad, kde bude prezidentova rakev vystavena ve Vladislavském sále. Na průvod naváže ve Vladislavském sále smuteční slavnost, které se zúčastní osobnosti společenského života a ústavní činitelé, k nimž promluví prezident Václav Klaus, dodal mluvčí ČT. Mimořádný přenos bude na ČT 24 moderovat Daniel Takáč.

Počínaje dneškem potrvá následující tři dny v České republice státní smutek. Televizní, ale i rozhlasové stanice během těchto dní mění svůj program. Většinou vyřazují z vysílání zábavné pořady a thrillery a nahrazují je mírumilovnějšími filmy a dokumenty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).