Hlavní navigace

ČT 4 by měla v prime time dosahovat podílu 5 procent, říká její šéf

31. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 8. 2010

Ideálním výsledkem sledovanosti sportovního kanálu ČT 4 by měl být průměrný podíl pět procent dospělého publika v hlavním večerním vysílacím čase od 19 do 23 hodin. Serveru DigiZone.cz to řekl výkonný ředitel tohoto programu Jiří Ponikelský. Nejradši bych měl podíl 10 procent, aby každý desátý člověk u televize koukal na nás. Leckdy se to už stává, uvedl šéf sportovní Čtyřky.

ROZHOVOR: Premier League? O tu se nikdy pokoušet nebudeme, říká šéf sportovní ČT 4

BRAND24

Některé pořady ČT 4 podle Ponikelského atakovaly i hranici dvacetiprocentního podílu na dospělém publiku. Ukazuje se, že když je na Čtyřce něco silného a zajímavého, divák si to najde. Tímhle směrem bych chtěl cílit své ambice u ČT 4. Realita je samozřejmě mnohem složitější, protože mistrovství světa a podobné akce se nekonají každý týden, konstatuje výkonný ředitel ČT 4.

Pětiprocentního průměrného podílu ve večerních časech má čtvrtý program České televize dosáhnout atraktivnější programovou nabídkou. Chceme se snažit od 18:00 do 22:30 diváka zabavit sportem, dát mu alternativu. Pak bude nějaký program před a po tomto čase, a v něm budou další prostory pro menšinovější sporty, uvedl Ponikelský v rozhovoru pro server DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).