Hlavní navigace

ČT 4 Sport hrozí, že se bude muset přejmenovat

1. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 2. 2006

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) požaduje, aby Česká televize přejmenovala svůj sportovní kanál. Místo názvu ČT 4 Sport by měl užívat označení ČT Sport. Televize tuto skutečnost projednávala na posledním zasedání Asociace televizních organizací (ATO), která je realizátorem peoplemetrového měření sledovanosti, a jejímž členy jsou kromě ČT také televize Nova, Prima a Asociace komunikačních agentur. Tématem se zabývalo rovněž pondělní grémium generálního ředitele ČT.

BRAND24

Problém je v tom, že nás Česká televize požádala o souhlas se zařazení programu ČT Sport do přechodné digitální sítě A a my jsme tento souhlas dali, řekl serveru DigiZone.cz předseda RRTV Petr Pospíchal. Chybu v žádosti připouští i mluvčí televize Martin Krafl, přejmenování stanice ČT 4 Sport však vylučuje: ČT požádala v loňském roce v rámci příprav sportovního programu Český telekomunikační úřad (ČTÚ) o vyhrazení kmitočtů pro sportovní program ČT SPORT. Kopii žádosti předala RRTV. Stalo se tak v době, kdy ještě nebyl název sportovního programu definitivně stanoven. Od 10. února bude při televizním vysílání tento program uváděn pod označením ČT4 SPORT, o čemž ČT informovala jak ČTÚ, tak RRTV.

Podle Martina Krafla tedy nedojde ke změně názvu ani loga ČT 4 Sport. Televize se tak ale vystavuje nebezpečí správního řízení, protože podle zákona o rozhlasovém a televizním vysílání by měla označovat program názvem, ke kterému se váže povolení od RRTV. A tím je ČT Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).