Hlavní navigace

ČT bude v příštím roce šetřit na dokumentech a publicistice

18. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 12. 2008

Přidat peníze vzdělávacím pořadům a naopak je ubrat centrům, která vyrábějí dokumenty, publicistické pořady nebo pořady pro děti. Takový je podle ekonomického deníku E15 plán České televize, resp. ředitele Jiřího Janečka pro příští rok. Vyplývá to z návrhu rozpočtu, který má list k dispozici. Celkové výnosy by měly být 7,318 miliardy korun, což dělá o 288 milionů více než za letošní rok. Napřesrok by měla ČT podle E15 vynaložit na výrobu pořadů o 40 milionů méně než letos.

KL24

Nárůst tržeb by měl veřejnoprávní televizi přinést především teleshopping a počítá se se ziskem 106 milionů korun, což je o plných 50 milionů více než za letošek. Veřejnoprávní televize by sice měla příští rok vyrábět méně, ale za to s vyššími rozpočty. Přímé náklady na výrobu pořadů v roce 2009 by měly dosáhnout částky 2,145 miliardy Kč. ČT by měla v příštím roce ušetřit finance např. díky většímu počtu repríz. Deník konstatuje, že naopak vzrostou investiční výdaje, a to o 103 milionů ko­run.

Do této položky je možné započítat např. náklady na přípravu vysílání ve vysokém rozlišení, které Česká televize naplánovala na rok 2010. Již od ledna 2009 využije veřejnoprávní TV nový přenosový vůz za několik desítek milionů korun, který si pořídila letos v listopadu. Investiční výdaje, které budou činit 653 milionů korun, mají spolykat také náklady na digitální vysílání a digitalizace archivu televize a výstavba televizního studia v Brně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).