Hlavní navigace

ČT koupila první dvě HD kamery, uvažuje o přenosovém vozu

24. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
24. 8. 2007

Česká televize zakoupila první dvě kamery, které jí umožní natáčet ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Ředitel výroby ČT Václav Myslík dnešním Lidovým novinám potvrdil, že je televize n yní připravuje do provozu. S tím se realizují i postprodukce, tedy střižny a grafická pracoviště, řekl Myslík. Pravidelné nasazení HD kamer plánují na Kavčích horách od letošního října.

MMF24

První pořady v opravdové HD kvalitě a nikoli přepočítávané verzi, jak nyní zkušebně vysílá program ČT 1 v přechodném zemském digitálním multiplexu C v Praze a službě O2TV, chce televize uvést příští rok. Podle Myslíka chce ČT použít novou technologii hlavně na původní hranou dramatickou tvorbu, kterou zařazuje do vysílání v neděli večer na prvním programu, a také na pohádky. Některé produkce v HD kvalitě by chtěla distribuovat také do kin.

Uvažujeme i o nákupu velkého HDTV přenosového vozu, a to v nejbližších letech, řekl Myslík listu. HD kamery nakupuje také televize Nova, která chce tímto způsobem natáčet veškeré zpravodajské a publicistické příspěvky. HD kamerami proto vybaví nejen redaktory na Barrandově, ale také všechny své krajánky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).