Hlavní navigace

ČT má nový přenosový vůz, prý až za dvě stě milionů

17. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
17. 12. 2008

Od ledna 2009 využije Česká televize nový přenosový vůz za několik desítek milionů korun, který si pořídila letos v listopadu. Dnes to uvádí ekonomický deník E15. Supermoderní automobil je schopný odbavit 12 až 16 televizních kamer. List se dokonce domnívá, že cena by mohla dosáhnout až k dvěma stům milionům korun, přesnou cenu však samozřejmě nezná. Veřejnoprávní televize ji nechce komentovat. O této investici se však rozhodlo již v loňském roce.

Jak uvádí E15, ČT byla nutná jít do této investice především proto, že jí zastarává současný vozový park a blíží se také mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Přenosový vůz ČT je sestaven z jednotlivě, pečlivě vybraných televizních technologií předních světových výrobců, konstatoval šéf techniky České televize Rudolf Pop. Jeho sestavení měly na starost firmy Elektronika Bratislava a Broadcast Solutions. Nový vůz už je schopen poskytovat obraz také ve formátu HDTV.

cif 24 - early cena - média

Nedávno udělala veřejnoprávní ČT také radost divákům na satelitu, když od pondělí 8. prosince začala vysílat na kanále ČT 1 audio stopu Dolby Digital. Tato doplňková digitální služba bude aktivována trvale. Hlavním cílem při jejím zavádění je samozřejmě vícekanálový zvukový doprovod ve formátu Dolby Digital 5.1, řekl při této příležitosti Štěpán Janda z tiskového oddělení televize.

ČTĚTE TAKÉ:
ČT 1 na satelitním CS Linku od pondělí se zvukem Dolby Digital
Rudolf Pop, Karel Trpák: ČT nabídne Dolby Digital, DVB podtitulky, samostatné zvukové stopy i MHP

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).