Hlavní navigace

Česká televize nebude vysílat zimní olympiádu nepřetržitě na dvou programech

8. 9. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
8. 9. 2009

Česká televize upustila od myšlenky vysílat zimní olympiádu 2010 ve Vancouveru nepřetržitě na dvou programech po celou dobu dnes, jak tomu bylo u předchozích podniků. Vzhledem k časovému posunu mezi Prahou a Vancouverem bude 24-hodinové denní vysílání nabízet jen sportovní kanál ČT 4. Kulturní program ČT 2 nabídne atraktivní přenosy pro diváky zejména v nočních hodinách, kdy bude přenášet většinu událostí živě. Denní dobu ale vyhradí jiným pořadům a reprízy a záznamy v čase, kdy se ve Vancouveru nehraje, se přesunou výhradně na program ČT 4. V rozhovoru pro Digizone.cz to potvrdil technický ředitel ČT Rudolf Pop.

Z minulé olympiády jsme nabídli téměř čtyřiadvaceti­hodinové vysílání na obou programech, teď bude hlavní část obsahu na ČT 4 a program ČT 2 se zaměří pouze na přímé přenosy, které budou kvůli časovému posunu především v noci. Sportovní dění, které ve Vancouveru začne cca v 9.00 dopoledne, je v našem časovém pásmu v 18.00 hodin podvečer. Programová strategie tedy bude vypadat tak, že kanál ČT 2 začne vysílat olympiádu podvečer, přičemž ČT 2 by měla stále ještě zahrnovat zajímavější disciplíny pro českého diváka, protože respektujeme to, že ČT 2 bude mít ještě i v únoru o několik procent vyšší pokrytí než čistě digitální kanál ČT 4. Proto ČT 2 nabídne atraktivnější medailové sporty pro českého diváka a ČT 4 paralelně nabídne ostatní program. V noci budou vysílat oba dva kanály olympiádu. Pokud jde o obsah vysílaný v HD, noční přenosy bude HD kanál přebírat z ČT 2 a denní obsah budou po dobu olympiády tvořit přenosy, reprízy a analýzy na ČT 4, uvedl Pop pro Digizone.cz.

KL24

Česká televize bude sestavovat olympijský program ze šesti mezinárodních kanálů (feedů), které bude mít k dispozici. Zároveň pro realizaci doplňkového servisu využije přenosový vůz, který bude představovat režijní pracoviště pro její vysílání.

Další podrobnosti o vysílání sportovních a dalších událostí na programech ČT 2, ČT 4 a ČT HD přinášíme v obsáhlém rozhovoruRudolfem Popem a Karlem Trpákem z České televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).