Hlavní navigace

ČT spustila novou režii studia Dobrého rána. Umí formát 16:9

8. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 11. 2007

Česká televize (ČT) uvedla na konci minulého týdne do provozu zmodernizovaný režijní komplex Studia 6. Rekonstrukce přišla po 14 letech každodenního provozu techniky studia na Kavčích horách v Praze, ze kterého se pravidelně vysílá Dobré ráno a další zpravodajské a publicistické pořady. Účelem modernizace byla výměna obrazové a zvukové režie, monitorové stěny a dalších prvků. Zůstaly jen kamery a záznamová zařízení, která byla inovována již dříve, informoval server DigiZone.cz ředitel techniky ČT Rudolf Pop.

Celý komplex je připraven pro výrobu v obou formátech (16:9 / 4:3), uvedl pro DigiZone.cz Rudolf Pop. Dodal ale, že pořady ze Studia 6 mohou mít nadále pouze standardní rozlišení. ČT zvolila pro nástup vysílání HDTV trochu jinou strategii než TV Nova, řekl ředitel techniky ČT. Nejsledovanější česká komerční televize zahájila v polovině října vysílání z nového studia, které už je na vysoké rozlišení (HDTV) připravené. ČT se zatím soustředí na mezikrok v podobě širokoúhlého formátu 16:9 a vysílání v HDTV chce naplno rozjet až se Zimními olympijskými hrami z kanadského Vancouveru v roce 2010.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).