Hlavní navigace

ČT zná dalších šest vedoucích tvůrčích skupin. Jedním je i Čestmír Kopecký

13. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jan Maxa byl oficiálně jmenován nástupem Jany Kasalové ve funkci ředitele vývoje nových formátů České televize

Čestmír Kopecký, někdejší šéf tvůrčí skupiny, v níž vznikal legendární satirický pořad Česká soda, se vrací do České televize. Je jedním z šesti nově jmenovaných vedoucích tvůrčích skupin, konkrétně skupiny pro multižánrovou tvorbu. Radním ČT to tento týden na veřejném zasedání oznámil generální ředitel veřejnoprávní televize Petr Dvořák. Zároveň oficiálně uvedl Jana Maxu do funkce ředitele vývoje nových formátů po Janě Kasalové, která na tuto funkci v červnu rezignovala.

K TÉMATU: ČT zveřejnila šéfy producentských skupin. Je jich 14, nechybí ani Jan Štern

Vedle Kopeckého se šéfkou tvůrčí skupiny vzdělávací tvorby a nových formátů stala dosavadní šéfdramaturgyně vzdělávacích pořadů Alena Müllerová, která loni kandidovala proti Petru Dvořákovi na funkci generální ředitelky ČT, tvůrčí skupinu hudební tvorby povede dosavadní ředitel televizního festivalu Zlatá Praha Vítězslav Sýkora, tvůrčí skupinu divadelní tvorby Ondřej Šrámek, tvůrčí skupinu aktuální publicistiky v redakci zpravodajství a publicistických pořadů pro ČT 1 a ČT 2 Andrea Majstorovičová a tvůrčí skupinu dramatické tvorby v ČT Brno David Ziegelbauer.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nástupce Jany Kasalové v ČT zároveň působí v soukromé produkční společnosti

Celkem má nyní ČT už 21 šéfů tvůrčích skupin. Na jaře jmenovala 14 vedoucích, později ještě jednoho. Na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech minulý týden ustavila i vlastní Filmové centrum, které vede Helena Uldrichová a působí v něm Jaroslav Sedláček a Tomáš Baldýnský, tvůrce sitcomu Comeback na Nově, který se donedávna podílel na tvorbě seriálu Ulice a sitcomu Helena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).