Hlavní navigace

ČT zveřejnila šéfy producentských skupin. Je jich 14, nechybí ani Jan Štern

14. 3. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Autor: 115393
14. 3. 2012

SEZNAM UVNITŘ Jména 14 šéfů tvůrčích producentských skupin, jejichž prostřednictvím budou Kavčí hory realizovat nové programové projekty, dnes zveřejnila Česká televize. Byli vybráni na základě výběrového řízení vyhlášeného dne 12. ledna 2012. Odborné komise pečlivě zhodnotily všech 85 došlých strategických projektů a doporučily generálnímu řediteli vybrané osobnosti. Ten jim po osobních pohovorech nabídl spolupráci, sdělila mluvčí ČT Michaela Fričová.

K TÉMATU: Šéfů tvůrčích skupin ČT má být až 20, dvě třetiny z 85 adeptů jsou „zvenčí“

Mezi jmenovanými šéfy tvůrčích skupin nechybí ani někdejší producent ČT Jan Štern, blízký spolupracovník herce a moderátora Jana Krause, který se stane šéfem skupiny pro seriály a cyklické dramatiky. Další skupinu se stejným zaměřením povede někdejší reportér pořadu Nadoraz Josef Viewegh. Jedenáct ze čtrnácti skupin sídlí v Praze, dvě skupiny spadají pod televizní studio v Ostravě a jedna pod brněnské studio.

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize vybere do konce února šéfy obnovených tvůrčích skupin

Tvůrčí producentská skupina nebude v organizační struktuře pevně ukotvené oddělení či úsek, ale bude fungovat jako tvůrčí projektový tým, jehož existence je vázána na vývoj konkrétního pořadu či pořadů. Vybrané tvůrčí osobnosti budou vykonávat své funkce vedoucích tvůrčích skupin na základě ustavení generálním ředitelem, který jim propůjčuje status Kreativního producenta, vysvětlila mluvčí ČT. Tato funkce ale vznikne až po schválení příslušného programového projektu.

NAPSALI JSME: Sto dní Petra Dvořáka ve funkci ředitele České televize: sliby versus realita

Proto se počet tvůrčích skupin i Kreativních producentů může v průběhu roku měnit, v závislosti na potřebách ČT, tvůrčím potenciálu stávajících i nově vznikajících skupin a úspěšnosti realizovaných projektů. Součástí projektového týmu bude vždy i Výkonný producent, což je pracovník zařazený do úseku Výroby. Ten garantuje dodržování všech pravidel souvisejících s výrobou pořadů a je nejbližším spolupracovníkem Kreativního producenta pro činnosti související se sestavováním rozpočtů a vlastní realizací díla, dodala Fričová.

Kreativní producent bude ve spolupráci s autorem díla nebo externím producentem připravovat prezentaci pro Programovou radu ČT, která schvaluje projekty do výroby. Bude navrhovat zřízení Tvůrčí producentské skupiny a její složení pro realizaci schváleného díla a zodpovídat za zpracování projektové dokumentace projektu v požadovaném rozsahu a především za výsledný tvar díla, za jeho kvalitativní parametry a náklady, vysvětlila mluvčí ČT.

Podle generálního ředitele ČT Petra Dvořáka není výběr prvních 14 šéfů tvůrčích producentských skupin konečný. Předpokládáme, že v příštích měsících budeme chtít cíleným výběrem obsadit i pozice v tvůrčích producentských skupinách zaměřených na děti a vzdělávání, náboženskou tvorbu a divadelní a hudební tvorbu, uvedl Dvořák.

ebf - partner 1

Prvních 14 šéfů tvůrčích producentských skupin (TPS)

David Jungmann – TPS tvorby pro národnostní, etnické a jiné menšiny
Petr Kubica – TPS společenské publicistiky a dokumentaristiky
Jan Lekeš – TPS solitérní dramatické tvorby
Petr Mühl – TPS zábavné tvorby
Kateřina Ondřejková – TPS multižánrové tvorby v TS Ostrava
Lenka Poláková – TPS publicistiky a dokumentární tvorby v TS Ostrava
Josef Prouza – TPS zábavné tvorby
Michal Reitler – TPS hrané a zábavné tvorby
Martina Šantavá – TPS společenské publicistiky a dokumentaristiky
Jan Štern – TPS seriálů a cyklické dramatiky
Antonín Trš – TPS alternativní publicistiky a dokumentaristiky
Daniel Tuček – TPS pro debuty a začínající autory
Josef Viewegh – TPS seriálů a cyklické dramatiky
Kamila Zlatušková – TPS Kreativní dokumentaristiky a nových formátů v TS Brno

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).