Hlavní navigace

Čtenáři DigiZone.cz: ČTÚ by měl tlačit na spouštění DVB-T v regionech

4. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
4. 1. 2006

Čtenáři serveru DigiZone.cz se domnívají, že Český telekomunikační úřad (ČTÚ) málo naléhá na provozovatele přechodných vysílacích sítí DVB-T, aby zprovozňovali další vysílače mimo Prahu a Brno. Vyplývá to z ankety, které se zúčastnilo 97 respondentů. Drtivá většina z nich, 93 procenta, si myslí, že by ČTÚ měl více tlačit na provozovatele sítí, aby po co nejdelší dobu jejich platnosti vysílali na co největším možném území.

ebf - partner 1

Čtyři procenta čtenářů míní, že se provozovatelé sítí měli s ČTÚ dohodnout na harmonogramu spouštění jednotlivých kmitočtů, dva procenta respondentů by rozšiřování digitálního vysílání do regionů nechala čistě na provozovatelích sítí a jednu procentu je to jedno.

Oprávnění pro provozování dočasných digitálních sítí A, B a C platí do 31. května 2007. Poté by je měly nahradit definitivní digitální sítě, jichž by mělo být šest až osm. Televize, které získají licenci pro zemské digitální vysílání nebo již nyní vlastní licenci pro zemské analogové vysílání, přejdou z dočasných sítí do těchto definitivních multiplexů. Jakým způsobem a za jakých podmínek, to by měla určit aktualizovaná koncepce přechodu na zemské digitální vysílání od ministerstva informatiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).