Hlavní navigace

ČTÚ zahajuje kvůli Strahovu s Radiokomunikacemi správní řízení

15. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
15. 9. 2008

Předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák dnes na setkání s novináři komentoval situaci, která nastala přesunem digitálního terestrického multiplexu A ze Žižkova na Strahov. S politováním bych chtěl konstatovat, že České Radiokomunikace (ČRa) za A neposkytly informace v čas a za B je neposkytly ani úřadu, konstatoval Dvořák. Proto počínaje dneškem zahajuje ČTÚ správní řízení s ČRa. Pokoušeli jsme se jich ptát, leč bez úspěchu, dodal šéf Rady ČTÚ. Dle jeho slov Radiokomunikace X let vědí, že se mezinárodní koordinace dělají na horizontální polarizaci.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Radiokomunikace se vyjádřily k situaci v Praze, doporučují vyčkat

Žádná výjimka nebyla udělena. Povolení pro Strahov je dostupné ve veřejně dostupné databázi a zde o vertikální polarizaci nic není řečeno, upřesnil Pavel Dvořák. Zhruba do měsíce by ČTÚ rád udělal jednání s operátory sítí, protože chce předejít takovýmto nonsensům. Nechceme, aby vznikaly problémy takovéhoto typu, řekl šéf ČTÚ. Nezapomněl se také zmínit o tom, že ČRa změnily vysílací parametry DVB-T z Krašova a ČTÚ o tom také nevěděl. Nemůžeme pochopitelně nařídit, jakou se bude vysílat polarizací, ale chceme, aby to bylo včas avizováno, konstatoval k této problematice Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).