Hlavní navigace

Čtyřicet let herních konzolí, všechno nejlepší k narozeninám

29. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Před čtyřiceti lety se na trhu objevila první herní konzole, specifické „zařízení“ umožňující hrát hry s použitím televizní obrazovky – Odyssey Magnavox. Založena byla na patentované technologii vyvinuté v utajení armádním dodavatelem. Pokud jste se pozorně podívali na video, možná jste si všimli – Odyssey využívala fólie připevněné na obrazovku televizoru. A také jste si mohli všimnout snad úplně první klasické hry ping-pong v podobě pro televizní obrazovku. Té, která se stala nejvíce známou o…

Před čtyřiceti lety se na trhu objevila první herní konzole, specifické „zařízení“ umožňující hrát hry s použitím televizní obrazovky – Odyssey Magnavox. Založena byla na patentované technologii vyvinuté v utajení armádním dodavatelem.

Pokud jste se pozorně podívali na video, možná jste si všimli – Odyssey využívala fólie připevněné na obrazovku televizoru. A také jste si mohli všimnout snad úplně první klasické hry ping-pong v podobě pro televizní obrazovku. Té, která se stala nejvíce známou o něco později jako Atari Pong (na kterou si ale bylo nutné počkat ještě tři roky)

Odyssey se na americkém trhu objevila v srpnu 1972 – v podobě dodávky necelých dvou desítek kusů. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).