Hlavní navigace

ČVUT a britská ambasáda zvou na konferenci o technologickém podnikání

2. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Konference Removing Barriers to Successful Innovation se koná příští středu 9. listopadu v Národní technické knihovně v Praze. Na programu jsou přednášky a workshopy, které slibují začínajícím technologickým podnikatelům konkrétní návody, jak uspět.

Konference se zaměří na praktické příklady překonávání bariér v uplatnění výsledků vědy a výzkumu v praxi a na podporu začínajícího podnikání ve Velké Británii a v České republice. Konference se zúčastní přední britští i čeští odborníci s mnohaletými zkušenostmi v oboru a společně se budou snažit nastínit nejlepší způsoby, jak úspěšně podnikat a inovovat. 

Konferenci pořádá společně Inovacentrum ČVUT v Praze, Britská ambasáda, Evropský patentový úřad, Úřad průmyslového vlastnictví a Enterprise Europe Network ČR a proběhne pod záštitou rektora ČVUT v Praze prof. Václava Havlíčka, který ji zahájí.    

KL24

programu konference vybíráme: Michal Pěchouček vyučuje kybernetiku a umělou inteligenci na ČVUT. Pracoval pro americkou armádu, letectvo i námořnictvo, podílel se na výzkumech financovaných NASA, působil na univerzitách v Edinburghu, Binghamtonu či na Univerzity of Southern California. Je zakladatelem startupu Cognitive Security, který se věnuje bezpečnostnímu monitoringu počítačových sítí. Právě to, jak rozjet úspěšný spin-out, tedy firmu vzniklou z akademického výzkumu, bude tématem jeho půlhodinové přednášky, která začíná hned po obědě ve 13.30.

Vstup na konferenci je zdarma, registrovat se můžete na webu Inovacentra ČVUT.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).