Hlavní navigace

Cyberbunker: Spamhaus je mafie ohrožující svobody Internetu

28. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Spor mezi hostingovou firmou Cyberbunker a Spamhausem přiostřuje. Mluvčí Cyberbunkeru označuje Spamhaus za mafii a vyděrače.

Včerejší „největší útok v historii Internetu“ sice možná byl největší, ale nejspíš celosvětový Internet vůbec neovlivnil (viz Opravdu došlo ke zpomalení Internetu? Profesor mírní svá slova) a média (na počátku hlavně New York Times a BBC) příliš snadno opakovala slova jedné strany vleklého a nepřehledného sporu.

Mafiánské taktiky Spamhaus jsou momentálně jednoznačně největší hrozbou pro svobodu internetu,“ říká Kamphuis z Cyberbunkeru. Upozorňuje přitom na to, že se nejedná o peníze, ale o ovládnutí.

RT News přinášejí rozhovor s Svenem Olafem Kamphuisem, který jednak popírá, že by Cyberbunker přímo stál za útoky na Spamhaus. V této souvislosti upozorňuje na stophaus.com. A hlavně opakuje to, co se můžete dočíst třeba právě na zmíněném webu.

The Spamhaus Project – is a known anonym company who stress the internet companies, hosts, end customers, this company uses it's tiny business to attempt to control the internet through underhanded extortion tactics. This company is not authorized to close or put a pressure on any company in any country, but they do it each and every day. You can ask any lawyer, judge, or politician about them in your country for confirmation. We disclose the information about them on this forum that is hidden by false media published to deceive. We identify sources of this false information via public records. There is nothing illegal or unethical about storing and compiling public records. This is something that all internet sites do. Spamhaus has proven time and time again that they will extort ISPs with what they refer to as „escalations“ but are obviously coercive and extortion.

People from different countries like USA, Canada, Russia, Ukraine, China, West Europe and network companies are working to stop this cybercrime organisation and inform the public of their shady operations and to encourage abuse desks to consider who they allow to have control over their customer's data and email content."

Podle Kamphuise Spamhaus vydíral řadu poskytovatelů internetových služeb a přiměl je k odpojení klientů bez soudního nařízení či jakékoliv právního procesu. Kamphuis dále upozorňuje, že Spamhaus obviňuje lidi ze spamování, ačkoliv nespamují. A pokud není vyhověno jeho požadavkům, na černé listině se ocitne kompletní poskytovatel internetových služeb.

BRAND24

Co se masivního DDoS útoku týče, je Kamphuis také kategorický, považuje to za PR aktivitu společnosti CouldFlare. Ta Spamhaus pomohla „vyřešit“ problém. Trochu zábavné na zapojení CloudFlare je i to, že vloni v červenci Spamhaus zablokoval právě Cloudflare – klasickým způsobem došlo k rozepři a následnému zablokování takřka všech IP adres, které CloudFlare používá (37 tisíc adres z zhruba 45 tisíc, viz Spamhaus blocks CloudFlare's IP ranges). V právě zmíněném článku se navíc dočtete o tom, že CloudFlare má zajímavou historii, včetně DDoS útoků.  

Krátce a prostě, celé to začíná být ještě nepřehlednější. A zatímco Spamhaus je aktuálně bezproblémově přístupný, www.cyberbunker.com je nedostupný. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).