Hlavní navigace

CZ.NIC zveřejnil statistiky DNSSEC resolverů

14. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

CZ.NIC má jako správce domény .CZ poměrně dobrý přehled o tom, kolik existuje zabezpečených domén s českou národní koncovkou. Jak je to ale „na druhé straně“, na straně resolverů? Na tuto otázku přináší odpověď dnešní blogpost Ondreja Mikleho z Laboratoří CZ.NIC. V článku je popsaná metodika, která byla pro zjištění situace potřeba, i dva žebříčky z dubna a prosince loňského roku. I s ohledem na změny na konci loňského roku jistě nepřekvapí, že prosincovému žebříčku vévodí Telefónica O2 a…

CZ.NIC má jako správce domény .CZ poměrně dobrý přehled o tom, kolik existuje zabezpečených domén s českou národní koncovkou. Jak je to ale „na druhé straně“, na straně resolverů?

Na tuto otázku přináší odpověď dnešní blogpost Ondreja Mikleho z Laboratoří CZ.NIC. V článku je popsaná metodika, která byla pro zjištění situace potřeba, i dva žebříčky z dubna a prosince loňského roku. I s ohledem na změny na konci loňského roku jistě nepřekvapí, že prosincovému žebříčku vévodí Telefónica O2 a Vodafone.

Pořadí na dalších místech a další informace najdou zájemci na blogu správce české domény. Kdo se chce přesvědčit, jak je na tom jeho poskytovatel připojení, pro něj je tu jednoduchý test na stránkách o technologii DNSSEC.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).