Hlavní navigace

CZC.cz opět na nákupech, tentokrát přebírá společnost Mobility

23. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prodejce počítačů a elektroniky CZC.cz se stal majitelem firmy Mobility, která provozuje e-shopy Presentace.cz a Asus.as. Loni měla tržby 68 milionů korun.

Letos už jde o druhou podobnou akvizici. V březnu CZC.cz převzal východočeského maloobchodního prodejce IT techniky, společnost OK Computers, s ročním obratem 100 milionů korun.

Nyní CZC.cz přidává do svého portfolia i pražskou společnost MOBILITY s.r.o. Ta byla založena v roce 1997 a specializuje se podobně jako CZC.cz výhradně na prodej elektroniky. Provozuje internetový obchod Presentace.cz, zaměřený na techniku pro prezentaci a zpracování dokumentů a e-shop Asus.as, který nabízí kompletní sortiment výrobků této tchajwanské značky. Mobility je zároveň autorizovaným prodejcem značky Asus na českém trhu.

Firma v lonškém roce dosáhla obratu 68 milionů korun. Oproti roku 2011 tak zvedla obrat o 5,5 milionů korun. Zisk společnosti za rok 2012 činil 1,1 milionu korun. Podmínky transakce nebyly zveřejněny. CZC.cz se stal stoprocentním vlastníkem Mobility s.r.o. dle zápisu v obchodním rejstříku 19. července.

Rádi bychom rostli i nadále o 30 procent v našem obratu, komentoval důvody akvizice pro server E15.cz Marek Šalanda, marketingový ředitel CZC.cz.

Společnost CZC.cz loni zaznamenala obrat ve výši 1,278 miliardy korun, meziročně o necelých 28 % více. Jenže obrat je pouze jednou stranou mince. Už v únoru spolumajitel a zakladatel CZC.cz naznačil, že firma od roku 2009 negeneruje zisk. Do něj by se měla dostat v následujících dvou letech.

Z projektu fúze mezi Mobility a CZC.cz vyplývá, že firma CZC.cz loni hospodařila se ziskem 692 tisíc korun.

CIF 24 - tip - superearly cena

Matějka letos v červnu odstoupil z pozice generálního ředitele firmy. Nahradila jej Jitka Dvořáková, která poslední tři roky zastávala pozici obchodní ředitelky ve firmě Netretail Holding. Ta v Česku provozuje internetový obchod Mall.cz. Matějka řídil firmu z pozice generálního ředitele od roku 2009.

Zdroj: E15.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).