Hlavní navigace

CzechAccelerator ocenil nejlepší firmy. Další pošle do Silicon Valley už za rok

17. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Startupový program Czechinvestu bude posílat tuzemské naděje do ciziny na zkušenou i během příštích let. Kromě Silicon Valley a Singapuru je ve hře i Boston nebo New York.

CzechAccelerator bude pokračovat i v následujících letech. První výzva pro zájemce se má objevit příští rok v srpnu a v říjnu už by mohly první firmy odjíždět za oceán. „Výběrovou komisi nově nahradí bootcamp, kde budeme moci mnohem lépe poznat firmy, které se do programu hlásí,“ tvrdí Luboš Matějka, šéf startupového programu. 

Tři lokality zůstávají. Kromě Silicon Valley a Singapuru bude CzechAccelerator nabízet ještě Boston nebo New York. „Řešíme ještě jednu lokalitu, ale ještě není úplně jasná,“ dodává Matějka s tím, že v hledáčku je třeba Londýn a jiné evropské metropole. Novinkou by měl být CzechAccelerator Lite – čtrnáctidenní intenzivní program v Silicon Valley. 

Posuny se objevily i v přípravách druhého pokusu o rozjezd státního seed fondu. „Je to všechno v jednání, ale pokud by to všechno dobře dopadlo, tak by se nový státní seed fond mohl rozjet do konce příštího roku,“ tvrdí Petr Očko, šéf sekce Evropských fondů na ministerstvu průmyslu. 

CzechAccelerator na shrnující konferenci ocenil úspěšné projekty, kterým pomohl ať už při pobytu v americkém Silicon Valley, nebo v Singapuru. Ocenění na zeď si z pražské Wayry odnesl brněnský statický cloudový projekt Idea RS, ověřovací startup VerifEyed a speciální tabletová služba pro seniory Ki-Wi Digital

cif 24 - early cena - média

Jako nadějné projekty byly vybrány startupy clickandstudy, který vyvíjí službu pro učení jazyků pomocí gamifikace, výrobci 3D tiskáren be3Danalytický Visidom.

Třetí jmenovaný kromě spolupráce s IBM už hledá financování. „Momentálně máme stovku klientů v betě, zvažujeme přihlášku Wayry a momentálně řešíme investici v Česku,“ tvrdí spoluzakladatel Visidomu Martin Novák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).