Hlavní navigace

Datové schránky přecházejí na SHA-2, uživatelé Windows 2000 mají problém

12. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé datových schránek čeká změna. Od 23. května 2010 budou datové zprávy podepisovány novými SHA-2 certifikáty. Dosud se používá algoritmus SHA-1. Přihlášení bude rovněž zabezpečeno novým SHA-2 certifikátem. Uživatelé datových schránek byli obesláni manuálem, v němž je i popis kroků, které uživatelé musí učinit. Špatnou zprávou je, že Windows 2000 nefigurují na seznamu systémů s podporou ověřování certifikátu SHA-2. Stejně tak Windows XP bez posledního servisního balíčku nebo Windows…

Uživatelé datových schránek čeká změna. Od 23. května 2010 budou datové zprávy podepisovány novými SHA-2 certifikáty. Dosud se používá algoritmus SHA-1. Přihlášení bude rovněž zabezpečeno novým SHA-2 certifikátem. Uživatelé datových schránek byli obesláni manuálem, v němž je i popis kroků, které uživatelé musí učinit. Špatnou zprávou je, že Windows 2000 nefigurují na seznamu systémů s podporou ověřování certifikátu SHA-2. Stejně tak Windows XP bez posledního servisního balíčku nebo Windows Server 2003 bez hotfixu KB 938397.

BRAND24

Pokud využíváte podporovaný operační systém, jste připraveni na změnu ve vydávaných certifikátech. V opačném případě budete muset začít využívat jiný operační systém, který algoritmy SHA-2 podporuje, uvádí ministerstvo vnitra v manuálu k přechodu na SHA-2. Z toho nebudou mít radost mnohé firmy, kde se Windows 2000 i přes brzký konec podpory ze strany Microsoftu stále těší nemalému zastoupení a neaktualizovaná Windows XP také nejsou výjimečným jevem.

Naše články k tématu: Soumrak SHA-1, ohrožení elektronických podpisů i rozpočtů IT, Zavedení hash algoritmů SHA-2 v prostředí OS Microsoft Windows Datové schránky po půl roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).