Hlavní navigace

Déčko a ČT art začaly testovat na satelitu, dostupné budou jen na nových kartách

9. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

PARAMETRY UVNITŘ Oba programy budou dostupné i majitelům Karet ČT, tedy dekódovacích karet České televize, na něž se nevztahuje takzvaný Servisní poplatek.

Zákazníci satelitních služeb Skylink a CS Link, kteří si doposud své karty nevyměnili za nové, nejsou tedy majitelé karet ICE nebo Irdeto, nebudou moci sledovat nové programy ČT :D (Déčko) a ČT art, jež Česká televize spustí na konci tohoto měsíce. Serveru DigiZone.cz to potvrdil Jaromír Glisník, člen představenstva skupiny M7 Group. Právě ta za oběma operátory stojí. Nebudeme připojovat systém podmíněného přístupu karet, které jsou připraveny na výměnu a jehož podpora skončila, uvedl pro náš web Glisník.

Technické parametry programové pozice, na níž budou vysílat stanice ČT :D a ČT art
Autor: repro foto ČT :D / ČT art, Astra 3B

Technické parametry programové pozice, na níž budou vysílat stanice ČT :D a ČT art

K TÉMATU: Stanice Déčko a ČT art změnily v DVB-T identifikaci, možná budete muset přeladit

MMF24

Podle vyjádření Jaromíra Glisníka je v současné době na území České republiky ještě 150 tisíc karet, které by bylo zapotřebí vyměnit. Znamená to ale, že jsou tedy v menšině. Právě nedostupnost těchto stanic může donutit majitele starých karet, aby si je vyměnili za nové. Možností je také to, že si majitel satelitního kompletu s parabolou natočenou na pozici 23,5 stupně východně požádá o vydání „Karty ČT“, což je dekódovací karta, na kterou se nevztahuje servisní poplatek, ovšem jsou na ní přístupné pouze stanice České televize.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), ID CT:D / CT art, 12525/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).