Hlavní navigace

Děti z Afriky budou číst z knížek od Českého rozhlasu Leonardo

19. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 11. 2008

Kamerunské děti dostaly dárek od digitální stanice Český rozhlas Leonardo v podobě pohádky o pražských gorilách projektu Odhalení v angličtině a francouzštině. S distribucí knížek pomáhá také autor Miroslav Bobek a redaktorka Leonarda Jana Jirátová. Samotné distribuci knih předcházel slavnostní křest gorilích pohádek, který proběhl 14. listopadu v kamerunské záchranné stanici Limbe Wildlife Centre, která je určena výhradně pro záchranu goril a jiných primátů.

FOTOGRAFIE: 1, 2, 3

BRAND24

Jeden z ředitelů kamerunských škol neváhal ocenit originalitu projektu, protože doposud neměli žáci žádnou příležitost poznat zvířata, která žijí vedle nich. Toto byl přesně jeden z cílů celého projektu Odhalení. Pohádky vybrané z knížek Moja a páv a Moja, Tatu a tiplíci se v Kamerunu setkávají s velkým ohlasem. Projekt je financován z konta Odhalení, na které přispěli všichni, kdo si zakoupili knížky, DVD a další produkty s gorilí tématikou.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas založil stránku reality show Odhalení na YouTube

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).