Hlavní navigace

Dětské vysílání Českého rozhlasu inovovalo internetovou stránku Webík pro nejmenší

8. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTO Portál pro nejmenší školáky z prvních až třetích tříd funguje pod hlavičkou Rádia Junior, internetového vysílání pro děti na adrese www.radiojunior.cz

Novou podobu dostaly internetové stránky pro nejmladší posluchače Českého rozhlasu, školáky z prvních až třetích tříd základních škol. Interaktivní Webík, který se nově integroval pod stránky dětského Rádia Junior, doplnil celou řadu nových her a rubrik. “Webík je plný pohádek, zábavných animací, jednoduchých her i rubrik, které dětem pomohou při přípravě do školy. Internetové stránky Českého rozhlasu pro ně mají omalovánky, procvičování angličtiny, matematiky nebo přírodopisu. Svět neslyšících přibližují lekce znakové řeči,” přiblížil mluvčí rozhlasu Jakub Čížek.

K TÉMATU: Dětské Rádio Junior startuje 3. září. Český rozhlas mu dá prostor i na Dvojce

Webík je přizpůsoben i rodičům s dětmi, které ještě neumějí číst. „Webík je hravý, pěkně barevný a veselý. Těším se, že se bude líbit dětem i jejich rodičům. Například pohádky, které nabízíme, si může užít celá rodina. Stránkami projíždí vláček, který děti provází jednotlivými rubrikami. I učení je tu bude bavit, protože náš Webík je plný legrácek!“ přiblížila redaktorka stránek Lenka Kupková. Podle vedoucí tvůrčí skupiny ČRo pro děti a mládež Zory Jandové nebylo záměrem rozhlasu, aby děti trávily více času u počítače, ale aby se jeho prostřednictvím dozvěděly o životě mimo virtuální svět informační techniky.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Herečka Zora Jandová šéfkou tvůrčí skupiny Českého rozhlasu pro děti a mládež

“Chceme jim vystavět bezpečný most do reálného světa. Chceme být pomocníky v komunikaci dětí, rodičů i prarodičů, ale i pedagogů – nejenom na našich webových stránkách nebo ve vysílání Rádia Junior, ale hlavně v běžném životě,” vysvětlila Jandová. Novou podobou Webíku činnost Českého rozhlasu v oblasti moderních technologií nekončí. „Brzy představíme televizní pexeso jako aplikaci pro chytré televizory a také nové mobilní aplikace,“ dodal Filip Rožánek z Nových médií Českého rozhlasu.


Foto: Český rozhlas

Nová podoba titulní strany Webíku, internetové stránky pro nejmenší posluchače Českého rozhlasu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).