Hlavní navigace

Názory k článku Digi Monitor: Na konci srpna třetina Domažlicka stále přijímala jen analog

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2007 16:55

    Mk (neregistrovaný)
    Odpovídá mentalitě obyvatelstva. Jsem v oblasti se signálem z Bukovky a očekávám, podle reakcí okolí, podobný vývoj. Jiný průběh by byl, kdyby ČT měla zajímavější sport. Z tohoto důvodu si lidé již dnes kupují set-top boxy.
  • 13. 9. 2007 18:46

    CCblue (neregistrovaný)
    Spíš, kdyby lidi zajímal sport. Nevím totiž, jaký ještě zajímavější sport existuje, než co je na ČT4. Pro mě osobně je toho spousta.
  • 13. 9. 2007 21:25

    Mk (neregistrovaný)
    Omlouvám se, ale neprezentoval jsem svůj názor. Instaloval jsem 5 set-top boxů. 4x byl důvodem sport, 1x napravit špatný příjem analogu. Sám sport nesleduji ani na 2.programu ani na 4.
  • 14. 9. 2007 13:07

    CCblue (neregistrovaný)
    Já ale souhlasím s tím, že si lidi stb pořizují hlavně kvůli sportu. Jenže podle sledovanosti sport pravidelně zajímá jen 10-20% obyvatelstva. Narozdíl třeba od Německa, kde je pravidelně na ARD Erste - prvním programu veřejnoprávní TV.
  • 14. 9. 2007 13:23

    Štěpán (neregistrovaný)
    Já mám teda jiné osobní zjištění. Těm, co jsem STBox instaloval, tak se nikdo nezmin'oval o ČT4 Sportu. Naopak, spíš to nikoho nezajímá a nesledují to dodnes. Chtěli to hlavně kvůli Nově, ČT1 a ČT2-kvůli velmi mizernému zdejšímu příjmu. Spíš než Sport jim tam chybí Prima. Tak je to!
  • 14. 9. 2007 13:57

    David Rácz/digitálníChodsko.cz (neregistrovaný)
    Ano, vše je pravda, ale nejdůležitější poznatek je tento: "Zákazník si set-top-box v drtivé většině případů pořídí jedině pod pohrůžkou vypnutí analogového signálu"!!!!! Toto jsou má slova, která klidně můžou viset na transparentu. Prostě, dělat nyní nějakou kampaň např.na Ústecku k prodeji set-top-boxů je úplně zbytečné, lidé si je příjdou zakoupit 14 dní před vypnutím analogu. Prodávám set-top-boxy pomalu celý rok (zde na Domažlicku) a pod tyto slova se bohužel mohu podepsat. Obráceně by to však bylo jen tehdy, pokud by v multiplexu digitálního vysílání byla kromě základní programové nabídky (čili i s digitální Primou, která není) i pár zajímavých programů nových!!!Nic z toho se nekonalo, naopak lidé museli bojovat vždy s nějakým technickým problémem. Dnes, 14 dní po vypnutí analogu na Domažlicku skoro všichni set-top-box mají a je konec. Jestli-že za den prodám 3 set-top-boxy, tak jsem rád. Prostě je konec. Už jen mi pořád volají zákazníci s problémy. Největší problém současnosti na Chodsku: "Když propojím STB k videu, nejde mi nahrávat, co mám dělat. Odpověď: nastavit na videu EXT1, nebo např.AV1" Klidně to můžu už dát jako opakující se smyčku.
  • 14. 9. 2007 14:11

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Ano, jsou to strasne vlny, jednou nahore, jednou kilometr pod zemi, podobne jako jsme my v Praze, Brne ci Ostrave meli znamou masaz 2xvice sportu a od te doby v podstate az do dneska chcipl pes. Neveste ale hlavu. Jednak jsou urcite i ti, kteri stale jeste sleduji analog (i kdyz ve spatne kvalite), coz je jednou prestane bavit, nekteri zjisti, ze PVR je mnohem chytrejsi a pohodlnejsi nez nahravat z STB video, nekdo objevi dalsi nezdigitalizovanou televizi (na chate, v detskem pokoji, kuchyni...) a nekomu televize odejde, takze si uz rovnou koupi iDTV. Neveste hlavu a vydrzte. Ono se to ustali a poutovi zlatokopove odpadnou (to je myslim hlavni podstata Vaseho momentalniho poklesu, poptavka je totiz mnohem dynamictejsi nez nabidka, takze zatimco nabidka prave vrcholi, spicka poptavky uz je pravdepodobne davno pryc, klasika...). Ostatne, analogove pristroje si take v zasade nikdo porizovat nemusi a take je jejich prodejem leckdo ziv ;-).
  • 14. 9. 2007 18:47

    anonymní
    No jestli vypnou na Ústecku v celým kraji analog a nespustí vykrejvací opakovač z Chomutovský Jedlový hory a nepřidají k tomu i Plzeň Krašov tak bude větší průšvih než u vás na Domažlicku...Ono totiž Severozápadní Čechy jsou uprostřed těchto hlavních zmiňovaných vysílačů a už dnes když si prohlédnete mapu Českých radiokomunikací zjistíte,že dost lidí včetně mne si STB já tomu říkám žertovně sekťák pořídilo zatím, zbytečně když není v Mostě signál všude...První zveřejněná mapa tvrdila,že je celé Mostecko pokryto a pak při důkladném měření se zjistilo,že je to jen teorie...Já jedu na satelit už od 91 roku a digitál mám už 3 roky ale nehodlám někomu cpát prachy za kartu atd. za to,co je volně dostupné zatím analogově...Takto uvažují i ti lidé u vás pane Ráczi...Nechtějí vysolit prachy na dřevo aby vám prodejcům šly kšefty...Zatím je používají na něco lepšího než mázle kompresní DVB-T,S obraz...až vypadávající do kostičkování a cik cik děs zvuku pokud je slabý či přebuzený signál...Lidem stačí analog dokud ještě je k mání protože pak si po vypnutí už musí kupovat ke každýmu stávajícímu analog přijímači krabičku navíc s digitálním přijímačem/převodníkem na klasický PAL...či moderní televizi se zabudovaným tunerem...U LCD a těch s vysokým rozlišením jsou ale jak jistě dobře víte problémy s rozmazanou hnus kvalitou obrazu...Takže co analog TV či Video,to nový doplňující digi tuner...Určitě víte,že né každýmu se chce investovat dokud není totálně odříznutý od bedny na kterou je závisle zvyklý...Digitalizace je hlavně o kšeftech tj. nakupování nových technologií a přidání reklamního trhu na nových tv programech ale ty stávající nové jako Public,Noe atd.jsou nic moc pro masovýho diváka...Ty co jely přes satelit dokonce už zkrachovaly...Fero Fenič ještě nezačal kvůli tomu,že nemá volnou pozemskou frekveci a už zkrachaval,takže zatím klasický analog je pro lidi dostačující!!!...Možná se to pohne k lepšímu příští červenec kdy už mají mít vysílače v provozu dva MUX pakety programů...
  • 13. 9. 2007 21:41

    Trident (neregistrovaný)
    Odpovídá mentalitě tohoto zaprděného národa. Tak se tim ,,sportem" uduste hovada!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).