Hlavní navigace

Digitální Radio Samson už si vybralo operátora, u kterého bude vysílat

3. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Měli bychom se objevit na všech vysílačích, které má v tuto chvíli operátor v provozu a které do budoucna plánuje spustit,“ řekl našemu webu výkonný ředitel stanice Pavel Vorel.

Signál rozhlasové stanice Radio Samson Digital, která bude dostupná prostřednictvím digitálního pozemního vysílání (DAB+), se objeví v multiplexu západočeské společnosti RTI cz. Serveru DigiZone.cz to potvrdil výkonný ředitel tohoto programu Pavel Vorel. Na dotaz, kdy rozhlasová stanice odstartuje, naší redakci sdělil, že to bude záležet na dohodě s operátorem sítě. Měli bychom se objevit na všech vysílačích, které jsou v tuto chvíli v provozu a které firma do budoucna plánuje spustit, sdělil Vorel. Licenci pro celoplošné vysílání získalo Rádio Samson Digital v polovině září.

BRAND24

K TÉMATU: Radio Samson Digital získalo licenci pro celoplošné digitální vysílání

Západočeská společnost RTI cz v současné době šíří signál digitálního rozhlasu ze tří lokalit v České republice – v Karlovarském kraji, na Plzeňsku a Českobudějovicku. Ještě do konce roku by se mohl digitální signál jejího vysílače objevit také v Praze. Jak řekl serveru DigiZone.cz, rychlost, s jakou bude vysílač v L pásmu v hlavním městě zprovozněn, bude záležet na dodávce technologií. Kmitočtový příděl i povolení už od Českého telekomunikačního úřadu máme, sdělil serveru DigiZone.cz provozní ředitel firmy Roman Kropáček. Součástí multiplexu je aktuálně osm rozhlasových stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).