Hlavní navigace

Digitální televize ze sušického Svatoboru má výluku. Nepůjde až do 15 hodin

4. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokud jste dnes ráno zjistili, že vám nefunguje televize a nacházíte se v oblasti okolo vysílače Sušice – Svatobor, vše je v pořádku. České Radiokomunikace tu provádějí údržbovou přestávku.

Obyvatelé západních Čech, kteří přijímají signál z vysílače Sušice – Svatobor se mu až do 15 hodin obejít bez signálu digitální pozemní televize. Právě na tomto stanovišti začala dnes v šest hodin ráno údržbová přestávka. Z vysílače Svatobor nebude vysílat veřejnoprávní  multiplex 1 České televize (kanál 49), multiplex 2 s programy televizí Nova, PrimaBarrandov (kanál 48) a multiplex 3 s kanály Prima love, Óčko a TV ZAK (kanál 52). Na výluku upozornily České Radiokomunikace.

Na vysílači Svatobor dojde také k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9 do 15 hodin. To se dotkne stanice Český rozhlas 1 – Radiožurnál na frekvenci 90,6 MHz. Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky, vysílací technologie a obnova nátěru pod anténním systémem VKV vysílačů. V uvedenou dobu se budou muset diváci obejít bez všech výše uvedených programů a mohou se případně pokusit o jejich dálkový příjem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).