Hlavní navigace

Discovery Channel ve verzi pro český trh přešel na formát 16:9 a upravil logo

27. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Středoevropská verze dokumentární stanice Discovery Channel, která je mimo jiné dostupná i na Slovensku a v ČR, přešla na formát 16:9.

Discovery Channel Central Europe, který je součástí nabídky řady tuzemských kabelovýchsatelitních operátorů, dnes podle plánu přešel ze zastaralého obrazového formátu 4:3 na modernější formát 16:9. Stalo se tak tři týdny poté, co na širokoúhlý formát přešel i sesterský program Discovery Science. Nejde však o jedinou novinku, kterou si společnost Discovery Networks pro předplatitele placených služeb připravila. Již v pondělí čeká proměnu tematický kanál Discovery HD Showcase, který se dočká i nových pořadů.

Tematická stanice Discovery Channel dostupná na českém trhu přešla na obrazový formát 16:9
Autor: repro foto Discovery Channel (pro DigiZone.cz Lukáš Jaro)

Tematická stanice Discovery Channel dostupná na českém trhu přešla na obrazový formát 16:9

K TÉMATU: Kromě Discovery Science začne vysílat ve formátu 16:9 i další kanál Discovery

ebf - partner 1

Kromě obrazového formátu přešlo proměnou i samotné logo. Nápis „Discovery“ byl, podobně jako na některých jiných mutacích, zkrácen a nahrazen velkým písmenem „D“. Zároveň byl identifikátor stanice, po vzoru ostatních stanic z rodiny Discovery, jenž na našem trhu působí, přesunut z pravé do levé části obrazovky. Nyní je umístěn v levé horní části v tzv. „safe area“ pozici pro případ, že by byl vysílán starší pořad s formátem 4:3 s postranními černými pruhy – „Pillarboxu“. Stanice tak vysílá ve formátu 16:9 trvale.

Discovery Channel je jedním z posledních dokumentárních programů na našem trhu, který na formát 16:9 přešel. History Channel i National Geographic Channel v něm vysílají již několik let, podobně jako Spektrum. Brzy se k nim přidali i stanice se skupiny Viasat – Viasat Explore, Viasat History a Viasat Nature.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

V oblasti vysílání se specializuje především na kabelovou TV (DVB-C). Dlouhodobě sleduje mediální scénu v zahraničí i ČR a zajímá se mimo jiné o on-air i off-air grafiku jednotlivých stanic.

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).