Hlavní navigace

Distributor satelitních karet Gital má nové vlastníky

29. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
29. 2. 2008

Jeden z distributorů satelitních karet, společnost Gital, má od ledna nové vlastníky a jednatele. Včera s touto informací přišel server Parabola, později ji rozvedl i web satCentrum. Firmu Gital nyní ovládla skupina právních zástupců ze společnosti GmGm, a.s. Dosavadní jednatel Pavel Peteráš v ní skončil a na jeho místo nastoupil Leoš Pohl. Pokud vám to jméno přijde povědomé, nemýlíte se.

Leoš Pohl je známým „harcovníkem“ české digitalizace. Působí jako předseda představenstva Czech Digital Group (CDG), která provozuje v Praze multiplex B, jeho jméno figuruje i v satelitní platformě CS Link, kde působí jako jeho zástupce. Pohl je také zakladatelem a majitelem kanálu CS Film, v minulosti stál také u zrodu dnes již neexistující parlamentní televize 24cz. Patřila mu také severomoravská společnost Kabel Plus, kterou později prodal firmě UPC.

MMF24

Mým cílem je výrazně zlepšit programovou nabídku, která bude dostupná na kartách Gital, přiblížil serveru Parabola plánované kroky Pohl. Podrobnosti ale zatím odmítl sdělit. O tom, že ve společnosti dojde ke změně k lepšímu, však pochybuje server satCentrum. Přestože od 4. února opakovaně žádáme pana Pohla o vyjádření, jsme neúspěšní. Nereaguje ani na maily, ani nezvedá telefony, uvádí web. Jeho šéfredaktor ve své glose neváhá zajít ještě dál a obviňuje konkurenční server Parabola ze stranění Gitalu.

Vypadá to, že se nic nezměnilo v dosavadní jednostranné orientaci společnosti pouze na jeden „správný“ server, který pravidelně uveřejňuje informace, které jsou jiným nedostupné, konstatuje satCentrum. Společnost Gital dokonce považuje za virtuální firmu, která má v údajném sídle v Komárově na Berounsku pouze vesnický domek. Satelitní server svoji glosu zakončuje konstatováním, že situace na naší mediální scéně je pro osobu zvenčí často nepřehledná a ztrácí se také přehled o jednotlivých vlastnických vztazích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).