Hlavní navigace

Diváci nejsou spokojeni s formátem obrazu u Primy Cool

7. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 4. 2009

Čtenáři serveru DigiZone.cz, kteří jsou zároveň diváky nového seriálového a filmového kanálu Prima Cool určeného především mladším mužům, nejsou spokojeni s tím, v jakém obrazovém formátu tento program vysílá většinu pořadů. Řada z nich si stěžuje na to, že ač se jedná většinou o poměrně nové pořady, většina z nich je vysílána ve standardním rozlišení 4:3, nikoliv tedy širokoúhlém obrazu.

BRAND24

Z ohlasu cílové skupiny přitom vyplývá, že většinu formátu by diváci chtěli vidět právě v poměru stran 16:9. Nač ty testy formátu 16:9, když je vše snad až na Brainiac ve formátu 4:3, ptal se v diskusi na serveru DigiZone.cz čtenář Vladimír Volný a dodal: Mnohdy se navíc vysílá i s černými pruhy. Tohle se vysílá v době, kdy je většina obrazovek převážně ve formátu 16:9, posteskl si Volný.

Širokoúhlý obraz nemá příliš v lásce ani hlavní kanál Primy. Vysílá v něm např. pouze Velmi křehké vztahy, Ošklivku Katku nebo Automagazín. Server DigiZone.cz se minulý týden s otázkou, jak to bude s vysíláním širokoúhlých pořadů na Primě Cool, obrátil na ředitele Marka Singera. Ten televizním divákům slíbil, že počet pořadů ve formátu 16:9 bude postupně narůstat, ale nebude to samozřejmě ze dne na den.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).