Hlavní navigace

Dnes náhle zesnul moderátor a scénárista Vlado Štancel

10. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Česká televize
V dvaapadesáti letech zemřel moderátor pořadu České televize Černé ovce Vlado Štancel.

Na tvorbě pořadu se podílel od roku 1995. Vedle moderování se ale věnoval i loutkovému divadlu, napsal několik scénářů a řadu her také režíroval. Vlado Štancel vystudoval loutkoherectví na DAMU a divadlu se také řadu let věnoval. Působil například v pražském Minoru, kde napsal a režíroval několik inscenací. Dva roky zde byl také uměleckým ředitelem.

BRAND24

Veřejnosti je ale známý především jako redaktor a moderátor Černých ovcí, se kterými spolupracoval od roku 1995. Pro pořad natočil stovky reportáží a moderoval přes tisícovku vydání. Byl rovněž spoluautorem a moderátorem publicistického pořadu Testoviny, jenž je nyní součástí Černých ovcí.

Při skládání týmu jsem hledal osobnost, která bude kreativní a dokáže k publicistice přistoupit originálním způsobem. Objevil jsem Vlada, který byl v té době hercem divadla Minor. Za 21 let naší spolupráce se vypracoval z nápaditého reportéra v osobitého moderátora, vrací se k letům vzájemné spolupráce dramaturg Černých ovcí Jan Chaloupecký.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).