Hlavní navigace

Dnešní narozeniny Robina Wiliamse oslaví pouze Film+. Zřejmě s „ustřiženými“ filmy

21. 7. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Sony Pictures
Herec by se dnes dožil 65 let. V aktuálním programovém schématu na něj však pamatuje jen Film+, který mu věnuje dnešní prime time.

Robin Wiliams, který zemřel nečekaně v srpnu 2014, je znám spíše pro své komediální role ve filmech Flubber, Jumanji, Hračky či Mrs. Doubtfire – Táta v sukni.

Oscara získal za vedlejší roli ve filmu Dobrý Will Hunting, třikrát byl za své hlavní role – Král rybář, Společnost mrtvých básníků a Dobré ráno, Vietname – na tuto prestižní cenu nominován.

V českém dabingu pak promlouval hlasy následujících českých dabingových herců (řazeno od největšího počtu děl): Jiří Prager (17), Viktor Preiss (14), Ladislav Mrkvička (6), Pavel Soukup (6), Petr Štěpánek (4), Antonín Navrátil (2), Jaromír Meduna (2), Lukáš Hlavica (2), Jiří Krejčí (1), Jiří Kvasnička (1), Josef Jurásek (1), Josef Velda (1), Martin Zahálka (1), Michal Pavlata (1), Oldřich Kaiser (1), Pavel Šrom (1), Petr Jančařík (1), Petr Pelzer (1), Petr Pospíchal (1), Roman Hájek (1), Václav Postránecký (1), Vladislav Beneš (1), Zbyšek Horák (1), Zdeněk Bureš (1). Slovenským dvorním hlasem herce je Štefan Skrúcaný.

Za dabingový výkon ve filmu Mrs. Doubtfire – Táta v sukni byl Viktor Preiss oceněn Cenou Františka Filipovského.

K TÉMATU: Film+ odstartoval ve vysokém rozlišení, k dispozici bude v placených službách

Filmový kanál Film+ přebírá od IKO Media provozovatel stanice AMC

Robin Williams ve filmu Andrew – člen naší rodiny (Bicentennial Man).
Autor: Columbia Pictures

Robin Williams ve filmu Andrew – člen naší rodiny (Bicentennial Man).

Na dnešní večer si Film+ (nejde přepnout do originálního znění) připravil dva snímky z roku 1999:

  • 20:30 – Andrew – člen naší rodiny (Bicentennial Man) – v českém znění Vladislav Beneš.
  • 22:30 – Jakub lhář (Jakob the Liar) – v českém znění Jiří Prager.

Film+ vysílací licence kupuje většinou na rok. Snímek Jakub lhář se vysílá už od loňského prosince, stejně tak je od prosince vysílán Hook dokonce s původním kinodabingem v hlavní roli v českém znění s Viktorem Preissem. Tento film je také naplánován na 20. srpna ve 3:30 v noci a v 13:40 odpoledne. Na dnešní den by ale byl rozhodně lepší ukázkou typické role Robina Williamse. 

Robin ve filmu Jakub Lhář.
Autor: Columbia Pictures

Robin ve filmu Jakub Lhář.

Dále je od loňského října ve vysílání Filmu+ i Dobrodružství barona Prášila, kde si Robin Williams zahrál miniroličku (hlas mu zde propůjčil Jiří Prager). Ten byl odvysílán minulý týden v pátek. Premiérově pak bude k vidění i Pohled na lásku z roku 2013 (Jiří Prager), herec se ale také například v srpnu objeví ve vysílání HBO ve filmech Noc v muzeu (2006) a Noc v muzeu: Tajemství hrobky.

cif 24 - early cena - média

Na Filmu+ jsou bohužel od začátku kalendářního roku všechny vysílané pořady ustřiženy před koncem a závěrečné titulky jsou nahrazeny stránkou se dvěma herci, režisérem a distributorem, od kterého si Film+ koupil aktuální vysílací licenci. Divák je tedy někdy ochuzen o potitulkové scény, závěrečnou píseň, herecké obsazení a obsazení českého dabingu. Stanice filmy jako takové sice nepřerušuje reklamou, ale dosti často v nich najdete dlouhé upoutávky, což se dá pokládat také za reklamu (sice vlastní, tedy nepropůjčený vysílací čas). Ve vysílání se objevuje také tzv. injektáž. Tyto nešvary může divák oprávněně považovat za rušivé. Dá se předpokládat, že i dnes nebudou filmová díla odvysílána celá.

Robin Wiliams ve filmu Jumanji.
Autor: Sony Pictures Entertainment

Robin Wiliams ve filmu Jumanji.

Film+ je placenou stanicí, která začala vysílat v roce 2005 a najdete ji u O2 či u Skylinku. Do konce ledna 2015 ji provozovala společnost IKO Cable, patřící pod Axocom. V současné době má licenci k provozování vysílání firma Linaurxus Czech, ve skutečnosti ale program provozuje AMC Networks, která má pod palcem například i stanice AMC (bývalé MGM), Minimax, Megamax, CBS Drama, CBS Reality a další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).