Hlavní navigace

DNSSEC využívá více než 100 000 českých domén

30. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Padla hranice 100 000 domén s českou národní koncovkou .cz, které chrání DNSSEC. Informovalo o tom sdružení CZ.NIC, které je správcem české národní top-level domény. Jubilejní doména s DNSSEC byla zaregistrována 29. července ve 20:26 hodin. Aktuálně používá DNSSEC přibližně šestina všech zaregistrovaných českých domén, k čemuž dopomohli hlavně registrátoři Active 24 a Web4U, kteří začali DNSSEC nasazovat bez speciálních poplatků u všech u nich zaregistrovaných domén.

Padla hranice 100 000 domén s českou národní koncovkou .cz, které chrání DNSSEC. Informovalo o tom sdružení CZ.NIC, které je správcem české národní top-level domény. Jubilejní doména s DNSSEC byla zaregistrována 29. července ve 20:26 hodin. Aktuálně používá DNSSEC přibližně šestina všech zaregistrovaných českých domén, k čemuž dopomohli hlavně registrátoři Active 24 a Web4U, kteří začali DNSSEC nasazovat bez speciálních poplatků u všech u nich zaregistrovaných do­mén.

Od spuštění DNSSEC patří Česká republika k nejaktivnějším zemím ve využívání této technologie a jsem rád, že si konečně našla cestu i do obchodních strategií hráčů na trhu s registracemi domén. Především to totiž mělo vliv na nevídanou akceleraci nárůstu nových DNSSEC domén – ještě na konci roku 2009 jich bylo pouze 1 414 a dnes jich máme nejvíce na světě, a to jak v absolutních číslech, tak co do podílu v rámci všech domén .cz, uvedl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).