Hlavní navigace

Do boje proti pirátům se zapojují už i psi

7. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čeští celníci mají propůjčenou novou zbraň pro vyhledávání pirátských kopií hudebních a filmových nosičů. Nejde o žádný spyware, rootkit či podobně zprofanovaná kontroverzní řešení, ale o dva psy resp. fenky. Černé labradorské retrieverky Lucky a Flo se zúčastnily během víkendu dvou razií v česko – německém pohraničí. Fenky, které jsou do služeb českých celníků pouze zapůjčeny na ukázku ze zahraničí, nemají žádnou zázračnou schopnost jak najít přímo pirátské kopie, i když to tak podle zpráv…

Čeští celníci mají propůjčenou novou zbraň pro vyhledávání pirátských kopií hudebních a filmových nosičů. Nejde o žádný spyware, rootkit či podobně zprofanovaná kontroverzní řešení, ale o dva psy resp. fenky. Černé labradorské retrieverky Lucky a Flo se zúčastnily během víkendu dvou razií v česko – německém pohraničí. Fenky, které jsou do služeb českých celníků pouze zapůjčeny na ukázku ze zahraničí, nemají žádnou zázračnou schopnost jak najít přímo pirátské kopie, i když to tak podle zpráv některých médií může vypadat. Fenky ve skutečnosti umí vyčenichat jakékoliv CD a DVD nosiče podle jejich specifického pachu bez ohledu na obsah. A jde jim to od ruky resp. od tlapek. Tuto neděli označily v tržnici Kravín v obci Strážný deset podezřelých stánků, ve kterých následně celníci nalezli pirátské kopie (celkem 15 097 nosičů s filmy a hudbou včetně novinkových titulů). (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).