Hlavní navigace

Do knihkupectví se dostane další kniha o majiteli Óčka a Impulsu, ministru Babišovi

23. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ještě před pár dny to vypadalo, že publikace nakonec vůbec nevyjde. V polovině července se objevily informace, že její autor Tomáš Pergler se rozhodl odstoupit od smlouvy s vydavatelem.

Na pulty českých knihkupectví se dostane další publikace, která se bude věnovat příběhu miliardáře a ministra financí Andreje Babiše. Po titulu 13. komnaty Andreje Babiše, jejichž autorem je Luboš Y. Koláček, se začne na konci tohoto měsíce prodávat kniha „Babiš – příběh oligarchy“. Stávající ministr financí získal velký mediální vliv díky tomu, že v uplynulých měsících postupně pohltil nejen vydavatelství Mafra (deníky MF DNES, Lidové noviny a televize Óčko, Óčko GoldÓčko Expres), ale i společnost Londa, která je provozovatelem rozhlasových stanic Impuls a RockZone. Pravděpodobně ještě v průběhu léta spustí promo vysílání Impuls AM.

ČTĚTE TAKÉ: Andrej Babiš odmítl, že by jednal o koupi televize Nova

UX DAy - tip 2

Před pár dny to přitom ještě vypadalo, že kniha se na pulty knihkupectví vůbec nedostane. Jak informovaly 16. července mj. Deníky, autor Tomáš Pergler se rozhodl odstoupit od smlouvy. Mladá fronta nesplnila jeden ze svých závazků. Smlouva se tak od počátku ruší. S knihou mohu disponovat jenom já, citoval Perglera tabletový týdeník Dotyk. A o čem publikace nakonec bude? Autor čtenáři odhaluje dosud málo známé podrobnosti o Babišových kořenech, kariérních začátcích, podrobně analyzuje jeho sporné kontakty se Státní bezpečností nebo vznik Agrofertu. Kniha popisuje také jeho přerod v přímého aktéra politických her, prozradila PR manažerka Mladé fronty Pavlína Míčová.

Obal chystané publikace, která vyjde na konci července.
Autor: Mladá fronta

Obal chystané publikace, která vyjde na konci července.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).