Hlavní navigace

Do konce roku by mohlo v Česku vysílat více digitálních programů

24. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
24. 2. 2006

Zemské digitální vysíláníČeské republice by mohly ještě do konce letošního roku obohatit další programy. V on line diskusi na zpravodajském portálu iDnes.cz to dnes řekl předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Pospíchal. Zároveň zopakoval, že rada by měla v nejbližší době udělit sedm licencí pro digitální televizní vysílání v přechodných multiplexech B a C.

Do konce roku se může stát, že bude digitální vysílání obohaceno ještě o další programy, ale nezáleží to na nás a spíš bych to odhadoval o trochu později. Ale musím taky připomenout, že na zahájení vysílání má provozovatel 360 dnů od obdržení licence, takže fakticky nové programy v letošním roce ještě příliš vidět nebudou, pokud noví licencovaní provozovatelé této lhůty plně využijí, upozornil Pospíchal.

KL24

Nejbližšími novými programy v DVB-T budou slovenská zpravodajská stanice TA3, která se má objevit v experimentálním digitálním vysílání multiplexu B v Praze na kanále 46, a brněnská stanice TVb1, která bude od března na dva měsíce součástí krátkodobého digitálního experimentu společnosti Omnicom Praha v Praze a Brně.

Přečtěte si také dnešní rozhovor serveru DigiZone.cz s Petrem Pospíchalem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).