Hlavní navigace

Dočkáme se u ČSA palubních vstupenek v mobilu?

20. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

ČSA podle vlastního tiskového prohlášení připravují spuštění palubních vstupenek na mobilní telefony. V budoucnu tak má být umožněné kompletní odbavení cestujících pouze prostřednictvím řadového mobilního přístroje. Technologicky stojí celý proces na využití interaktivních možností wapu v kombinaci s posíláním SMS/MMS zpráv (v závislosti na možnostech přístroje). Nástupu do letadla tak bude po nákupu letenky a po nezbytném odbavení předcházet už jen přiložení displeje se zobrazeným kódem ke…

ČSA podle vlastního tiskového prohlášení připravují spuštění palubních vstupenek na mobilní telefony. V budoucnu tak má být umožněné kompletní odbavení cestujících pouze prostřednictvím řadového mobilního přístroje. Technologicky stojí celý proces na využití interaktivních možností wapu v kombinaci s posíláním SMS/MMS zpráv (v závislosti na možnostech přístroje). Nástupu do letadla tak bude po nákupu letenky a po nezbytném odbavení předcházet už jen přiložení displeje se zobrazeným kódem ke speciální čtečce, která z něj přečte potřebná data a pustí cestujícího dál.

České aerolinie však nejsou průkopníkem ničeho revolučního, podobnou službu již začala nabízet francouzská letecká společnost Air France na trase Paříž – Amsterdam. Cestující si prostřednictvím svého telefonu vyberou na webu dopravce své sedadlo a po dokončení odbavení v telefonu si nechají zaslat elektronickou palubní vstupenku formou SMS, MMS nebo e-mailem. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).