Hlavní navigace

DOKUMENT: ČT představila plán restrukturalizace a změn na ČT 2

30. 11. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Autor: 115393
30. 11. 2010

UVNITŘ PREZENTACE Na novou organizační strukturu přejde od Nového roku veřejnoprávní Česká televize. Zároveň dojde k úpravám programových schémat všech čtyř programů ČT. Změny na programu ČT 2 dnes na tiskové konferenci v Praze na Kavčích horách představil generální ředitel ČT Jiří Janeček, výkonný ředitel ČT 2 Jan Mrzena a jeho zástupce Vlastimil Ježek (bývalý generální ředitel Českého rozhlasu a Národní knihovny v Praze).

PREZENTACE: Programová strategie druhého programu České televize (PDF, 11,6 MB)

Janeček zdůraznil, že ČT hodlá nadále pokračovat v podpoře původní tvorby, která má na programech veřejnoprávní televize mnohem větší prostor než v komerčních stanicích. Z mého pohledu by bylo neodpustitelné, kdybychom se nesnažili udržet vlastní dramatickou tvorbu alespoň na současné úrovni, prohlásil Janeček. V oblasti nových médií se ČT podle generálního ředitele rozhodně vyhne službám typu seznamek a eshopů, zaměří se na službu veřejnosti.

K TÉMATU: ČT 1 od ledna zamíchá s pořady, ČT 2 zavede několik původních novinek

Program ČT 2 nastaví od Nového roku nové pevné vysílací schéma, každý všední den bude mít v pevných časech nové stálé pořady. ČT 2 byla takovou obětí digitalizace, protože si „užila“ za tu dobu, byla často vypínaná a nebyla vidět, vysílal se na ní pelmel různých pořadů, prohlásil Janeček. Nové vedení ČT 2 označilo za hlavní prioritu podporu a iniciování původní tvorby. U klíčových programových typů je její role nezastupitelná a jedinečná, řekl výkonný ředitel ČT 2 Jan Mrzena.

ROZHOVOR: „Podzimní“ šéfka programu ČT: Dvojka se propadá, její diváci byli zvyklí na sport

ČT 2 se od ledna zaměří každý den na jedno hlavní téma. V pondělí to bude Historie, v úterý Evropa, ve středu Umění, ve čtvrtek Lidé a společnost, v pátek Planeta Země. Všední odpoledne zaplní každý den od 12:00 pořad Hudební návraty a od 13:30 Televizní akademie, zaměřená každý den podle tématu, kterému je věnován ten který den. Tímto televizním pásmem bude každý den provázet jiný moderátor. V pondělí Václav Žmolík, v úterý Jan Kovařík, ve středu Jitka Novotná, ve čtvrtek Zuzana Burešová a v pátek Petr Horký.

Od 15:55 nabídne Dvojka každý všední den pořad Osobnost na Dvojce, od 1. září pak od 17:00 pravidelný pořad Soutěžíme s Dvojkou. Od půl šesté to bude Cestování s Dvojkou a od 18:00 Hudební setkání na Dvojce. Na půl sedmou večer vedení ČT 2 počítá s Půlhodinou pro teenegery, v jejímž rámci v pondělí nabídne pořad Game Page, v úterý Kosmopolis, ve středu Sabotáž, ve čtvrtek Musicblok nebo Medúzu. Prime time bude každý všední den začínat ve 20 hodin Kulturou s Dvojkou a poté pásmem zaměřeným na téma dne.

cif 24 - early cena - média

Na Dvojku se také z Jedničky přesune pořad Na plovárně s Markem Ebenem, nově jej ČT 2 nabídne každou neděli od 21 hodin. Programové změny ČT 2 připravoval tým ve složení Jan Mrzena (výkonný ředitel), Vlastimil Ježek, Jana Kopecká a Zdeněk A. Tichý. Podle Jiřího Janečka však změny, ke kterým dojde od Nového roku, nejsou konečné. To, co uděláme od 1. ledna, není poslední fáze, restrukturalizace je běh na dlouhou trať, konstatoval generální ředitel ČT.

Podrobné informace o novém programovém schématu ČT 2 přinese DigiZone.cz v zítřejším článku

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).