Hlavní navigace

Dokument pro nadšence k HD vysílání německé televize

27. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 4. 2009

Německá veřejnoprávní televize ve spolupráci s Institutem pro vysílací techniku (Institut für Rundfunktechnik) připravila pro výrobce ve formátu HD a také všechny odborně zaměřené diváky pětistránkový PDF dokument, který přináší podrobnosti o programu HDTV Testkanal ARD/ZDF, který se nedávno objevil na satelitu Astra 19.2 st. vých. a nahradil vysílání stanic Simul SD a HD.

DOKUMENT: Přehledná tabulka pro výrobce HDTV techniky (PDF, 228 kB)

Tento kanál je přípravou na spuštění ostrého HDTV vysílání. To bylo původně naplánováno na rok 2010, kdy se konají olympijské hry ve Vancouveru, ale nakonec začne v přípravné fázi již letos, kdy je Německo (Berlín) pořadatelem mistrovství světa v atletice. To se bude konat od 15. do 23. srpna. Zájemci najdou v anglicky psaném dokumentu nejen základní informace, jako jsou údaje o transpondéru, Service Name a Service ID, ale i podrobný popis audio a video složky. Na závěr pak nechybí přehledná tabulka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).