Hlavní navigace

Doména .eu třetí nejžádanější v Evropě

16. 8. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Jednotná evropská doména .eu je po německé národní .de a britské národní .uk třetí nejžádanější doménou starého kontinentu. Domén .de je registrováno cca deset miliónů a .uk o polovinu méně. Doména .eu minulý měsíc předčila nizozemskou národní doménu .nl, kterou odstrčila na čtvrté místo. Nejpilnějšími registrátory evropské domény jsou Němci (673.000 registrací) následovaní Brity (380.000 registrací) a Nizozemci (251.000 registrací). České republice v tomto ohledu s 37.500 registracemi patří až…

Jednotná evropská doména .eu je po německé národní .de a britské národní .uk třetí nejžádanější doménou starého kontinentu. Domén .de je registrováno cca deset miliónů a .uk o polovinu méně. Doména .eu minulý měsíc předčila nizozemskou národní doménu .nl, kterou odstrčila na čtvrté místo.

Nejpilnějšími registrátory evropské domény jsou Němci (673.000 regis­trací) následovaní Brity (380.000 regis­trací) a Nizozemci (251.000 regis­trací). České republice v tomto ohledu s 37.500 regis­tracemi patří až jedenáctá příčka. (Aktuálně.cz)

Více o doménách a jejich registrátorech v naší doménové centrále.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).