Hlavní navigace

Doménových sporů stále přibývá hlavně kvůli cybersquatterům z Číny

28. 8. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Počet doménových sporů, jež bude muset letos řešit organizace The World Property Organization (WIPO), která je posledním rozhodčím orgánem v případě sporů o domény, bude podle všeho všeho vyšší než loni. Za nárůstem stojí hlavně cybersquatteři z Číny. Ti si registrují domény obsahující světoznámé značky a následně na nich prodávají padělané zboží nebo se snaží od držitelů značek získat peníze za postoupení domény.

Počet doménových sporů, jež bude muset letos řešit organizace The World Property Organization (WIPO), která je posledním rozhodčím orgánem v případě sporů o domény, bude podle všeho všeho vyšší než loni.

Za nárůstem stojí hlavně cybersquatteři z Číny. Ti si registrují domény obsahující světoznámé značky a následně na nich prodávají padělané zboží nebo se snaží od držitelů značek získat peníze za postoupení domény.

Loni řešila WIPO celkem 2764 doménových sporů. Letos, do začátku srpna, už to bylo 1931 sporů. Poslední měsíce roku ale představují pro WIPO z hlediska počtu případů nejrušnější období v roce.

Zdroj: The Guardian

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).