Hlavní navigace

Nebezpečný doplněk Mozilla Sniffer zamířil na blacklist

16. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na portálu Mozilla Add-ons se objevilo nebezpečné rozšíření Mozilla Sniffer. Navzdory jeho názvu s ním Mozilla Corporation nemá nic společného, respektive není jeho autorem. Toto rozšíření sbírá data z přihlašovacích formulářů a odesílá je po Internetu. Není tedy divu, že rozšíření bylo z portálu Mozilla Add-ons odstraněno a objevilo se také na blacklistu, takže by mělo dojít i k jeho dálkovému odstavení u uživatelů, kteří si jej nainstalovali. Správci Mozilla Add-ons doporučují všem uživatelům…

Na portálu Mozilla Add-ons se objevilo nebezpečné rozšíření Mozilla Sniffer. Navzdory jeho názvu s ním Mozilla Corporation nemá nic společného, respektive není jeho autorem. Toto rozšíření sbírá data z přihlašovacích formulářů a odesílá je po Internetu. Není tedy divu, že rozšíření bylo z portálu Mozilla Add-ons odstraněno a objevilo se také na blacklistu, takže by mělo dojít i k jeho dálkovému odstavení u uživatelů, kteří si jej nainstalovali. Správci Mozilla Add-ons doporučují všem uživatelům, kteří toto rozšíření mají nebo měli nainstalované, změnu přístupových hesel, s nimiž pracují ve webovém prohlížeči.

Jak se mohlo toto rozšíření na Mozilla Add-ons dostat? Není to zase taková zápletka. Bylo publikováno s experimentálním statusem, takže uživatele byli upozorněni na možná rizika. Nahrávaná rozšíření jsou sice zkoumána antivirovými filtry, ale ty nemohou odhalit úplně všechny typy potenciálně škodlivého chování. A ještě jedna zpráva k rozšířením: v rozšíření CoolPreviews 3.0.1 byla objevena bezpečnostní chyba, takže pokud jej náhodou používáte, neotálejte s aktualizací. (Mozilla Add-on blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).