Hlavní navigace

Dopravní informace na Mapy.cz v betaverzi

5. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V poslední době se s novinkami na online mapách České republiky roztrhl pytel. Google zkvalitnil letecké snímky, Amapy.cz umožňují export trasy do GPS navigací a nejnověji portálová jednička Seznam.cz spustila veřejnou betaverzi speciální dopravní mapy s informacemi o aktuální dopravní situaci. Na mapě se momentálně zobrazují informace související s plynulosti provozu, tedy dopravní nehody, kolony, nadměrné náklady a podobně. Časem se informační servis rozšíří např. o upozornění na aktuální…

V poslední době se s novinkami na online mapách České republiky roztrhl pytel. Google zkvalitnil letecké snímky, Amapy.cz umožňují export trasy do GPS navigací a nejnověji portálová jednička Seznam.cz spustila veřejnou betaverzi speciální dopravní mapy s informacemi o aktuální dopravní situaci.

Na mapě se momentálně zobrazují informace související s plynulosti provozu, tedy dopravní nehody, kolony, nadměrné náklady a podobně. Časem se informační servis rozšíří např. o upozornění na aktuální počasí, statické radary či měřené úseky. Počítá se se zobrazením stupně provozu pro konkrétní města. Zatím je však podporována pouze Praha. Součástí služby je i plánovač tras, který ale bude ještě předělán, protože momentálně třeba nebere v potaz dopravní uzavírky. Do budoucna je prý v plánu i mobilní verze služby. (Seznam.cz Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).