Hlavní navigace

Názory k článku Dropbox láká do Carouselu ukazováním Flashbacků, fotek z minulých let

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 6. 2015 23:22

    David Slížek

    Dobrý den, díky za reakci!

    Nicméně: podobně jako vám FB zřejmě nabídl On This Day později než dalším uživatelům, mně (a vím o dalších) přišel mail s nabídkou Flashbacku až teď. A Dropbox v něm sám píše o nové službě.

    Mimochodem - FB začal On This Day uživatelům zapínat už někdy v roce 2013 (a už předtím, myslím, že někdy kolem 2011, tuhle službu testoval v trochu jiné podobě). Což je přece jen o něco déle než půl roku.

    K vypnutí: měl jsem napsat, že jsem vypnutí nenašel ve webovém rozhraní, v aplikacích existuje, moje chyba, do textu jsem to doplnil.

    Na užitečnosti téhle funkce se asi neshodneme - mně přijde vrcholně zbytečná a otravná, podobně jako OTD na Facebooku. A nepsal jsem, že fotky "někomu ublíží", jen že automat - už podle varování Dropboxu - stejně často nedokáže vybírat správně. Takže Dropbox uvedl funkci, u které předem přiznává, že vlastně nebude fungovat... Nepřipadá vám to paradoxní? :) Mně ano.

  • 22. 6. 2015 20:27

    lahvon

    - tahle funkcionalita je v Carouselu a Dropboxu už minimálně půl roku. A to rozhodně déle, než z tím přišel Facebook. Nebo alespoň než mi to nebídl Facebook.

    - funkcionalita samozřejmě jde vypnout. Celkem logicky. V aplikaci Carousel: more > Settings > Notifications > Flashback notifications

    - funkce je to užitečná, protože to jsou prostě vzpomínky. Člověka to občas pobaví, kouknout co dělal nazpět před rokem, dvěma, třeba nebo čtyřma. A co si budeme povídat, kolik lidí fotí mraky fotek (většina) a kdo se těmi fotkami nějak zpětně probírá? (skoro nikdo)
    Takže tahle funkce pro spoustu lidí dává smysl celému zálohování fotek. :-)

    - a že to může ukázat nějakou fotku která človu ublíží? Tak pak ji asi dotyčný vůbec neměl vyfotit. :-)
    To jako neustojí fotku s babičkou, která bohužel letos umřela? Nebo fotku přítelkyně, která se s ním předloni rozešla? Naopak, člověk si může připomenout hezké vzpomínky na obě dvě.
    Stejnou výtku jsem slyšel už u služby Facebooku. A jako sorry, klasický negativismus, zbytečné hledání hnid.

    Sakra. A tím špatným článkem jste mě donutili k tomu samému, abych vám na něm hledal hnidy. :)
    Tak příště prosím pozotovní článek, nebo alespoň podstivě zpracovat zdroje! Děkuju! :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).