Hlavní navigace

Dropbox se chystá vylepšit týmovou spolupráci, přebírá službu Zulip

20. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Dropbox.com
Dropbox za nezveřejněných podmínek koupil službu Zulip zaměřující se na týmovou spolupráci prostřednictvím osobních počítačů a mobilních zařízení.

Dropbox, společnost provozující stejnojmenné cloudové úložiště, koupila připravovanou službu Zulip, která se má zaměřovat na spolupráci v týmu s podporou osobních počítačů (Windows, OS X a Linux) i mobilních zařízení (Android a iOS). Zajímavé je, že Dropbox kupuje službu ještě ve vývojovém stádiu, kdy je dostupná jen vybranému okruhu testerů.

Informace o akvizici unikly právě z řad testerů, kteří o ní byly zpraveni s prosbou o mlčenlivost. Přesto se informace dostala na veřejnost. Je vysoce pravděpodobné, že vznikající služba bude zakomponována do úložiště Dropbox, které by tak mělo posílit v oblasti týmové spolupráce. V té mnohdy zaostává za mladšími rivaly.

BRAND24

Koncem března může Dropbox očekávat další posilu, tentokrát personální. Novým výkonným ředitelem společnosti se stane Dennis Woodside, dosavadní šéf Motorola Mobility. Dropbox má v jeho osobě získat zkušeného vrcholového manažera, který americkému provozovateli tradičního cloudového úložiště podle komentátorů chybí.

Dennis Woodside popřel, že by měl Dropbox připravit na převzetí společností Lenovo, která převzala Motorola Mobility. Již delší dobu se však spekuluje, že Dropbox je předmětem zájmu velkých společností jako je třeba Samsung. Ten dříve spolupracoval s úložištěm SugarSync, ale k dlouho předpokládané akvizici nakonec nedošlo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).