Hlavní navigace

„Duchovní otec“ nové grafiky ČT a Událostí Alan Záruba odchází do Novy

14. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Artdirector programů ČT 24 a ČT 4 odchází na obdobnou pozici do televize Nova, kde bude mít na starosti grafiku a vizuální styl zpravodajství.

Artdirector ČT 24 a ČT 4 Alan Záruba opouští Českou televizi, od 1. června by měl nastoupit jako šéf grafiky zpravodajství televize Nova. Člověk, který byl klíčový při přeměně grafického vizuálu a studia současných Událostí a nemalou měrou se podílel i na nové podobě korporátní identity, kterou začne používat veřejnoprávní médium od září, prý odchází po vzájemné dohodě. Krátce před osmnáctou hodinou to prostřednictvím tiskové zprávy oznámila mluvčí České televize Michaela Fričová. Záruba působil na Kavčích hor pět let, odchází k 25. květnu.

ROZHOVOR: Grafika českých televizí se zlepšila, ale chce to i lepší obsah, říká artdirector ČT 24

Vážím si práce Alana Záruby pro Českou televizi, kterou vykonával před mým nástupem do ČT, a oceňuji velké úsilí a pracovní nasazení v rámci dvou stěžejních oblastí vizuální prezentace, které s nástupem nového managementu procházejí nebo prošly výraznými změnami, uvedl při této příležitosti ředitel marketingu a obchodu České televize Jan Svoboda.

Práce v České televizi naplnila beze zbytku 5 let mého profesního a osobního života. Jsem za ně vděčný! Mám za to, že za toto celé období jsem měl unikátní možnost načerpat cenné zkušenosti a rozvíjet společné vize mé a mých kolegů, jež v konečném důsledku dle mého názoru vedly ke zlepšení image a vizuální podoby České televize. To ale vždy nejlépe posoudí naši diváci. Jsem rovněž velmi rád, že jsem měl příležitost spolupracovat se členy vedení v čele s generálním ředitelem Petrem Dvořákem, jehož program přeměny a rozvoje vizuálního stylu ČT považuji za přínosný a slibný pro další, moderní vývoj televize veřejné služby ve 21. století. Chtěl bych poděkovat všem svým kolegům za důvěru, kterou se dostávalo jak mně, tak i našemu týmu kreativy v ČT, a věřím, že i když se nyní má profesní cesta ubírá za novými výzvami, naše vzájemné přátelské a profesionální vazby zůstanou i nadále na vynikající úrovni, dodal sám Alan Záruba.

cif 24 - early cena - média

NEPŘEHLÉDNĚTE: Na návštěvě na… výstavě k historii loga a vizuálu České televize

Artdirector ČT 24 a ČT 4 odchází do televize Nova, kde bude mít na starosti grafiku a vizuální styl zpravodajství. Přestup do nejsledovanější české televize serveru DigiZone.cz potvrdil ředitel zpravodajství Novy Vladimír Mužík.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).