Hlavní navigace

Duhan nepřímo kritizoval ředitelku zpravodajských stanic ČRo Hikelovou

9. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
9. 8. 2011

Peter Duhan, který dokázal obhájit pozici generálního ředitele a povýšil tak z pozice prozatímního šéfa Českého rozhlasu na plný mandát, v rozhovoru pro časopis Týden přiznal, že období, kdy v ČRo působil na nejvyšší pozici, byť ne s plným mandátem, znamenalo těžké období zejména ve vztahu mezi ním a současnou šéfkou zpravodajských stanic Hanou Hikelovou.

K TÉMATU: Hana Hikelová se chce vzdát pozice šéfky zpravodajských stanic ČRo

Rok a půl trvající prozatímní období v ČRo bylo nesmírně složité a citlivé. Zejména ve vztazích mezi paní ředitelkou a mnou, přiznal v rozhovoru Duhan. Ten má například diametrálně odlišný názor na hudbu na Českém rozhlase 1 – Radiožurnálu. Je přesvědčena, že současný model je správný, uvedl generální ředitel veřejnoprávního média. Sázet jen na mainstreamový proud, který nikoho neruší, je trošku zavádějící, přiblížil Duhna.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Staronový ředitel Českého rozhlasu chystá radikální změny. Začne už dnes

Nebylo by překvapením, kdyby Hana Hikelová chtěla z Českého rozhlasu odejít. Duhan totiž okamžitě po úspěšném zakončení kandidatury na šéfa veřejnoprávního rozhlasu řekl serveru Česká média, že Hikelová dala svou pozici k dispozici. Duhan uvedl, že by si dokázal současnou šéfku zpravodajských stanic představit jako jednoho z lidí v top managementu ČRo. Jsem toho názoru, že by si silný generální ředitel měl sám určit, s kým chce spolupracovat, prezentovala opačný názor Hikelová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).